jueves, 29 de abril de 2010

LA FESTA DELS MASOS DE TAMÚRCIA

VINE A LA FESTA MAJOR DELS MASOS DE TAMÚRCIA
Una festa apta per a tots els gustos:
per als del SI, per al del NO, per als vots blancs, per als vots Nuls; Per a independentistes i NO independentistes, per a segregacionistes i NO segregacionistes; per oficialistes, per a socialistes; per a convergents; per a republicans i gent amb Iniciativa; per a Trempolins, arenyencs, terretans i extraterretans....
UNA FESTA PER A TOTS I DE TOTS...LA PRIMERA FESTA DESPRÈS DEL HISTÒRIC 25-A

miércoles, 28 de abril de 2010

VICTOR ORRIT NO CONSIDERA PRIORITARI PARLAR AMB LA TERRETA



El passat 25 d'Abril es va realitzar la consulta popular per a la segregació de Terreta de l'Ajuntament de Tremp. Hi van participar quasi un 60% de la població amb dret a vot obtenint el SI el aclaparador resultat del 92,3% a FAVOR (60 vots a favor), 3 en contra, 1 en blanc i 1 de nul. la notícia de la Terreta, la Canonja lleidatana o pirinenca, ha arribat fins a mitjans nacionals.


La desafecció amb l'alcadia i l'abandonament d'aquesta zona per part de tots/es els/les polítics/ques i els grups polítics representats a Tremp i a la Comarca és una constant. Tant sols, l'eurodiputat Ramon TREMOSA ha donat suport als organitzadors de manera pública i clara. La resta, tot són silencis i mirades cap a un altre costat, com si a la Terreta tot segueixi igual.


El passat dimarts, representants de LA TERRETA DECIDEIX van entregar els resultats a l'Alcaldia de Tremp i van demanar una reunió amb l'Alcalde per a explicar les seves reclamacions i exigir la segregació de la Terreta de l'Ajuntament de Tremp.


Pel que es veu a l'Alcalde, i Delegat Territorial de la Generalitat de Catalunya a l'Alt Pirineu i l'Aran, l'Alcalde no dona importància ni a la plataforma LA TERRETA DECIDEIX, ni a la consulta ni als habitants d'aquesta vall. Poc importa que més del 50% dels seus habitants hi estiguin a favor de la segregació o que hi hagi un sentiment generalitzat d'abandonament per les institucions locals més properes. L'alcalde no prioritza escoltar a l'altra part. LA REUNIÓ DE L'ALCALDE AMB LA TERRETA DECIDEIX SERÀ EL PROPER 7 DE MAIG A LES 12 DEL MIGDIA; 15 dies desprès de la consulta...L'Alcalde vol deixar passar temps i no prioritza les reivindicacions dels ciutadans de La Terreta. Si aquesta consulta popular es realitzès en un Barri de la Capital a hores d'ara l'Alcalde ja s'hauria reunit amb els organitzador per a veure que es pot fer i que no. Amb la llunyana Terreta, tot s'hi val, l'abandonament continua i l'Alcalde no prioritza la Terreta, ni amb referéndums. Tampoc la resta de grupos polítics han parlat s'han dirigit a veure que succeeix a La Terreta, aquella vell tant llunyana per ells.

NOTA: El proper dia 7 de maig, els membres de La Terreta Decideix convoquen a tots els mitjans a l'Ajuntament de Tremp a la roda de premsa posterior a l'entrevista amb Victor Orrit que començarà a les 12 del migdia.


Ens hi deixarem la pell...a la Terreta!!

Tant és si SOM del Barça o SÓN del Madrid o del Milan; poc importa si venen del nord o del sud; de l'est o de l'oest... poc importa.
El que importa, és que més de la meitat dels habitants amb dret a votar ho van fer i quasi tots VAN VOTAR SI A LA SEGREGACIÓ DE LA TERRETA...

LA TERRETA DECIDEIX ES DEIXARÀ LA PELL PER UN AJUNTAMENT INDEPENDENT DE TREMP, EL 948 DE CATALUNYA, I TU?

La Terreta entrega los resultados a Tremp




Los 15 pueblos que conforman la Terreta piden segregrse del municipio de Tremp




Orrit dice que no tenía constancia oficial del referéndum de la Terreta




Orrit, "sorprès" per la consulta de la Terreta




La Terreta decideix segregar-se de Tremp

Els veïns de la Terreta han decidit segregar-se del municipi de Tremp amb 60 vots afirmatius deltotal de 65 emesos. El resultat de la votació popular ha estat rotund: 60 vots afirmatius, 3 denegatius, 1 blanc i 1 nul. Els promotors de la consulta han valorat positivament el resultat donada la alta participació, al voltant del 60%. Aquest dilluns mateix faran arribar els resultats a tots els grups polítics de l'Ajuntament de Tremp i de manera immediata començaran les accions per poder ser municipi independent. Els veïns han dit que iniciaran una recollida de signatures per entrar la segregació de la Terreta com a iniciativa popular al Parlament. Els 15 nuclis de la Terreta sumen unes 150 persones. Per Marta Lluvich.

Seixanta veïns de la Terreta voten a favor de "segregar-se"de Tremp




La Terreta decideix segregar-se del municipi de Tremp amb 60 vots a favor i 3 en contra




Els veïns de la Terreta decideixen segregar-se del municipi amb 60 vots a favor i 3 en contra




La Terreta decideix segregar-se del municipi de Tremp amb 60 vots a favor i 3 en contra




SÓLO TRES VECINOS DE LA TERRETA VOTAN CONTRA LA SEGREGACIÓN DE TREMP


lunes, 26 de abril de 2010

LA TERRETA VOTA PER LA SEGREGACIÓ

http://www.acn.cat/webACN/detallNoticia.do?idNoticia=544629
http://sapeira.blogspot.com/2010/04/la-terreta-vota-per-la-segregacio.html



Els veïns de la Terreta han decidit segregar-se del municipi de Tremp amb 60 vots afirmatius del total de 65 emesos. El resultat de la votació popular ha estat rotund: 60 vots afirmatius, 3 de negatius, 1 blanc i 1 nul. Els promotors de la consulta han valorat positivament el resultat donada la alta participació, al voltant del 60%. Aquest dilluns mateix faran arribar els resultats a tots els grups polítics de l'Ajuntament de Tremp i de manera immediata començaran les accions per poder ser municipi independent. Els veïns han dit que iniciaran una recollida de signatures per entrar la segregació de la Terreta com a iniciativa popular al Parlament. Els 15 nuclis de la Terreta sumen unes 150 persones.

IMATGES DE LA CONSULTA POPULAR AL BLOC DE SAPEIRA

http://sapeira.blogspot.com/2010/04/despres-de-mes-de-30-anys-de-democracia.html

ELLS VAN DIR QUE NO...MEMÒRIA HISTÒRICA A LA TERRETA (I)

Al 1970 els històrics ajuntaments d' Espluga de Serra i de Sapeira van passar a dependre de l' Ajuntament de Tremp. Ja es portaven trenta anys de Dictadura franquista on era habitual el "ordeno i mando" i per mitjà d'un Decret al Butlletí corresponen, del dia a la nit, de la claror a la foscor; els dos ajuntaments de la Terreta van passar a dependre de Tremp, situata la llunyana Conca de Tremp. La poca població de la vall feia inviable econòmica i administrativament l'existència d'aquests ajuntaments com a tals, però a diferència d'altres ajuntament propers NO es va facilitar la unió entre dos ajuntaments per a crear-ne un de tercer.
EL RESULTAT:
Quaranta anys desprès la llunyania de l'Ajuntament de Tremp encara és vigent i per anar a fer tràmits burocràtics més simples es necessita més d'una hora de viatge d'anada i un altra de torna (més de dos-cents kilòmetres en total). L'administració local més propera no compta en que aquests ciutadans no es poden passar la setmana viatjanta l'Ajuntament per a buscar un simple certificat i li diuen que torni demà.
Les mancances dels nuclis de La Terreta a nivell de clavegueram, enllumenat, carrers i pistes són considerables, respecte a altres nuclis de població també agregats o a la mateixa ciutat de Tremp. Aquetsts importants greuges comparatius en els serveis no existeixen a l'hora de la recaptació d'imposts on tots els ciutadans són tractats de la mateixa manera.
AHIR...FRANCO VA DIR NO A UN AJUNTAMENT DE LA TERRETA...
AVUI...ORRIT DIU NO A UNA SEGREGACIÓ DE LA TERRETA
LA TERRETA DECIDEIX DIU SI A LA SEGREGACIÓ
AJUNTAMENT DE LA TERRETA...
AJUNTAMENT 948 DE CATALUNYA

domingo, 25 de abril de 2010

LA TERRETA DECIDEIX SEGREGAR-SE DE L'AJUNTAMENT DE TREMP

A La consulta promoguda per La Terreta Decideix a La Torre de Tamúrcia per a segregar-se de l'Ajuntament de Tremp han participat 65 habitants de La Terreta obtenint un majoritari SI A LA SEGREGACIÓ DE LA TERRETA DE L'AJUNTAMENT DE TREMP AMB 60 VOTS A FAVOR.


Els resultats són els següents:

SI-60
NO-3
BLANC-1
NUL-1

RESULTATS DE LA TAULA DE LA TORRE DE TAMÚRCIA-LA TERRETA: LO PALLARS DECIDEIX

A la Taula de la Torre de Tamúrcia-La Terreta Decideix han votat un total de 62 persones la consulta de "Lo Pallars Decideix" sobre la independència de Catalunya amb el resultat de:

SI 39

NO 10

Blanc- 12

NUL-1

UN 20% DELS VEÏNS DE LA TERRETA PARTICIPA EN LES CONSULTES SOBRE LA SEGREGACIÓ DE LA TERRETA

La Primera votant ha vingut a le 9:10.


Diversos votants matiners que han votat a la consulta popular de "La Terreta Decideix"




El Casal dels Voltors-antiga escola de La Torre de Tamúrcia és la seu de la consulta sobre la indepedència de Catalunya i de la segregació de tota aquesta vall de l'Ajuntament de Tremp. Recordem que la manca de serveis mínims, el manteniment d'impostos, i la llunyania d'una administració local que es troba a més d'una hora de distància, amb una vinculació més ribagortçana que pallaresa que ja ho confirmava el conegut "informe Roca".
Els veïns de La Terreta ghan començat a votar a les 9 del matí i participen activament en aquesta consulta que es realitza juntament amb la consulta de "Lo Pallarts decideix" i a les 12 del migdia la participació dels habitants censats a la Terreta és del 20%.

LA TERRETA, VENTAFOCS DE CATALUNYA

Al 1916, Mn. Navarro qualificava l'Alta Ribagorça i la Terreta com "la ventafocs de Catalunya" per la deixadesa de l'administració vers tot aquest territori. El geògraf de la Universitat de Barcelona Joan TORT I DONADA afegia de "Catalunya i d'Aragó i aquesta situació encara perdura alk segle XXI". Tot això comprovar al analitzar les diferents dinàmiques econòmiques, socials, i culturals de tota aquesta vall.
Aquestes afirmacions les va realitzar el passat 3 d'abril de 2010 a Areny de Noguera durant la presentació del llibre "La Guerra civil a la Ribagorça.Textos i pensaments sobre la República, la Guerra Civil i l'exili al Pirineu" editat per Carles Barrull i Oscar Jané sota el signe editorial del CERIB-Centre d'Estudis Ribagorçans i Pagès Editors.
Tota la informació sobre aquest llibre, la presentació que es va fer a Areny de Noguera i diferents notícies als mitjans de comunicació es poden consultar a:

http://cerib.blogspot.com/2010/03/novetat-editorial-index-de-la-guerra.html
http://cerib.blogspot.com/2010/04/la-manana-presentan-un-libro-con.html
http://cerib.blogspot.com/2010/04/un-llibre-recull-la-memoria-de-la.html
http://cerib.blogspot.com/2010/04/alerta-de-la-carencia-de-creacion.html
http://cerib.blogspot.com/2010/04/leurodiputat-ramon-tremosa-parla-de-la.html

RAMON TREMOSA DONA SUPORT A LA SEGREGACIÓ DE LA TERRETA DE L'AJUNTAMENT DE TREMP





L'eurodiputat de CIU Ramon Tremosa va visitar ahir diverses zones de la Terreta i d'Areny de Noguera i va donar suport a la segregació de la Terreta de l'Ajuntament de Tremp que proposa la plataforma ciutadana La Terreta decideix.

viernes, 23 de abril de 2010

Tremp desestima una moció per donar suport a consultes populars


15/10/09 17:53 - TREMP - agències
L'Ajuntament de Tremp ha denegat durant el transcurs d'una sessió plenària, celebrada aquest dijous, una moció presentada per ERC que proposava donar suport a consultes populars sobre la independència de Catalunya. Mentre que els dos regidors d'ERC i els quatre de CiU hi han votat a favor, els sis del PSC, hi han votat en contra. En haver-hi un empat, ja que al ple hi ha faltat un regidor del PSC, s'ha hagut de fer una segona votació en la que el vot de qualitat de l'alcalde socialista, Víctor Orrit, ha fet que la proposta quedés desestimada. Orrit ha dit que «l'Ajuntament no ha de ser un lloc de debat de qüestions no estrictament d'àmbit municipal».

25A: CONSULTA DE LO PALLARS DECIDEIX A LA TERRETA

A LA CASA DELS VOLTORS DE LA TORRE DE TAMÚRCIA (LA TERRETA; EL PALLARS JUSSÀ) EL PROPER DIUMENGE 25 D'ABRIL DE LES 9 A LES 20 HORES.

NOTA DE PREMSA I INFORMACIONS CONSULTA POPULAR DEL DIA 25 D'ABRIL A LA TERRETA




LA TERRETA DECIDEIX
INFORMA QUE LA CONSULTA SOBIRANISTA ES REALITZARÀ A LA CASA DELS VOLTORS DE LA TORRE DE TAMÚRCIA (LA TERRETA; EL PALLARS JUSSÀ) EL PROPER DIUMENGE 25 D'ABRIL DE LES 9 A LES 20 HORES.


La Terreta Decideix REALITZARÀ DUES CONSULTES:
- UNA SOBRE L'INDEPENDÈNCIA QUE ES REALITZA A ALTRES MUNICIPIS DEL PALLARS I DE CATALUNYA SEGUINT L'ORGANITZACIÓ, LES PAUTES I EL PROGRAMA DE "LO PALLARS DECIDEIX" (http://lopallarsdecideix.blogspot.com/)
- EN UN ALTRA URNA SOBRE LA SEGREGACIÓ DE LA TERRETA (AJUNTAMENTS DE SAPEIRA I DE ESPLUGA DE SERRA FINS AL 1970) DE L'AJUNTAMENT DE TREMP (PALLARS JUSSÀ)

LA TERRETA DECIDEIX ANIMA ALS VEÏNS A PARTICIPAR ACTIVAMENT EN ELES DUES CONSULTES POPULARS.

LA TERRETA DECIDEIX ATENDRÀ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ DE 9 A 11 DEL MATÍ.
Persones de contacte: Lluís Bonet 699950025 i Carles Pascual- 639376701

jueves, 22 de abril de 2010

REFERENDUM PER DECIDIR EL FUTUR DE LA TERRETA

Els veïns de la Terreta lamenten la deixadesa de l'Ajuntament de Tremp amb aquest territori. Expliquen que en molts pobles encara no disposen de serveis bàsics com clavegueram, enllumenat públic o carrers i carreteres pavimentades. A 500 metres del poble d'Orrit, hi ha el d'Areny, pertanyent a l'Aragó. La gent de la Terreta veu com els seus veïns aragonesos tenen totes les carreteres ben pavimentades i els carrers arreglats.
Els pobles de la Terreta estan separats dels de Tremp per diferents serres muntanyoses i per anar a Tremp, cap de municipi, i el més privilegiat ha de fer 80 quilòmetres per una carretera plena de revolts. Lluís Bonet, veí d'Orrit, explica que 'per anar a fer un tràmit a l'Ajuntament tardo una hora, el mateix que tardaven fa quaranta anys travessant la serra a peu'. Bonet afegeix que moltes vegades el mateix Ajuntament no és conscient d'aquest fet i els diuen 'tornà demà' a buscar el certificat. Bonet afegeix que no costaria res que un cop per setmana tècnics de l'Ajuntament es desplacessin a la zona per evitar constants i llargs desplaçaments dels veïns. Aquesta demanda dels veïns no l'han vist satisfeta en tots aquests anys.'
La única solució és desvincular-nos de Tremp i quan abans millor' explica Bonet. 'Fa molts anys que demanem poder votar a la Terreta i no ho hem pogut aconseguir mai, i ara, sortosament, el dia 25 ho podrem fer en una consulta popular que no depèn de l'Ajuntament de Tremp, perquè si fos així no ens deixarien votar a la Torre de Tamúrcia' explica el veí d'Orrit.
Carles Pascual, veí d'Espills, explica que han decidit tirar endavant aquesta consulta davant el 'deixament de l'Ajuntament cara als veïns d'aquesta zona'. I afegeix: 'si aconseguim ser municipi independent serem nosaltres els qui decidirem el que hem de fer'. Per Pascual 'veure les necessitats de la Terreta des de Tremp, a una hora mínim en cotxe, és molt complicat'.
Enric Barrull, veí de la Torre de Tamúrcia, explica que en aquesta zona hi ha molts recursos naturals dels que l'Ajuntament en treu molts beneficis i que aquestos no reverteixen a la Terreta. Ser municipi independent, per Barrull, possibilitaria poder gestionar tots aquests recursos i els beneficis que generen.
A Espluga Serra hi ha escola però els que han d'anar al institut i van a el Pont de Suet, comarca de l'Alta Ribagorça, per proximitat. Pel que fa al metge els atent el d'Areny (Aragó) per un conveni que hi ha entre el Departament de Salut de Catalunya i el d'Aragó. Les relacions comercials són amb Tremp, municipi al que pertanyen, però també amb la Ribagorça aragonesa i amb l'Alta Ribagorça, que la tenen a poc més de 25 quilòmetres de bona carretera, la N-230.
La Terreta la integren, entre d'altres, els pobles d'Aulàs, Castellet, Esplugafreda, Espluga de Serra, els Masos de Tamúrcia, Sapeira, Torogó, Tercui, Escarla, Espells i la Torre de Tamúrcia. Aquest últim serà el que acollirà la consulta popular. Es farà a la Casa dels Voltors, cedida per l'Ajuntament de Tremp per fer la consulta per la independència de Catalunya, promoguda per la plataforma Lo Pallars Decideix. La gent podrà votar des de les 11.00 fins a les 20.00 hores.
A: http://sapeira.blogspot.com/2010/04/referendum-per-decidir-el-futur-de-la.html

XERRADES SOBRE LA MAT

Mentre els nostres alcaldes es reuneixen amb REESA a Lleida, nosaltres, que no som tan ingenus com per a debatre amb qui ha demostrat ser uns campions de la fal·làcia i la mentida, seguim obstinats a informar de forma fefaent als nostres veïns de tot el que ens ve al damunt amb el projecte d'Autopista Elèctrica entre Peñalba, Montsó i Isona i el "recreixement" de la línia de Foradada del Toscar a la Pobla de Segur (una funció que, sens dubte, correspondria als nostres alcaldes si visquéssim en un país de major i més sòlida cultura democràtica).Així, com veieu pel cartell que encapçala aquestes línies, els nostres companys del Pallars han preparat un parell de jornades en les quals es desenvoluparan les xerrades d'Enric Duran, membre destacat del moviment "Podem viure sense capitalisme", en les quals s'informarà sobre els projectes de REESA que amenacen el futur de les nostres comarques i sobre el sistema capitalista que permet i afavoreix, precisament, aquest tipus de projectes, portats a terme en contra del territori i els seus pobladors i que només serveixen, donades les seves característiques, per a especular, obtenint els màxims beneficis, amb el transport d'energia elèctrica (monopolitzat per REESA gràcies a una liberalització salvatge).Les cites són:
"Voldries 400.000 volts per sobre de casa teva", dijous 29 d'abril, 19:30 hores, en el Molí d'oli de la Pobla de Segur
"Podem viure sense capitalisme", divendres 30 d'abril, 18 hores, en l'Ateneu de la Muntanya (Carrer Major nº 5) de SortD'altra banda us recordem que el proper 7 de maig és la pròxima Assemblea de la Plataforma a Tremp i que el 14 de maig contarem amb Pedro Costa en Graus.

25 D'ABRIL- CONSULTA POPULAR PER LA SEGREGACIÓ DE LA TERRETA DE L'AJUNTAMENT DE TREMP


LA TERRETA PROMUEVE UNA CONSULTA POPULAR EL DÍA 25 PARA SEGREGARSE DE TREMP