martes, 28 de septiembre de 2010

LA TERRETA ELÉCTRICA: VICTOR ORRIT Y SU CARRETERA AL INFIERNO

Recogemos de ARTERRETA y la "Terreta Decideix" un artículo sobre la carretera que circunvala La Terreta, y el poco criterio de los gobernantes que prefieren priorizar a los animales de las granjas frente a los menores escolarizados que cada día deben peregrinar en Taxi escolar por una pista en un estado de conservación lamentable.
El responsable: Víctor Orrit. Alcalde que NO tiene ni idea de las necesidades de las personas que viven en La Terreta.
Hoy más que nunca:
TERRETA INDEPENDIENTE

viernes, 24 de septiembre de 2010

CRITIQUEN QUE LES OBRES DE LA TERRETA S'OBLIDEN DELS NENS I NENES I DELS HABITANTS D'AULÀS, TOROGÓ O ELS MASOS DE TAMÚRCIA,

Pocs dies desprès de la històrica consulta popular del 25 d'abril on els votants van decidir quasi per unanimitat la segregació de la Terreta de l'Ajuntament de Tremp, es va anunciar que s'arreglaria de nou la carretera de la Terreta, que es troba en molt males condicions d'asfaltat o sense ell,depenen dels trams. Posteriorment es va saber que es faria la gran part de la Terreta, però no tota, en concret es milloria l'anella que conecta la N-230 (Pont de la Terreta-La Torre Tamúrcia-Espluga de Serra-El Castellet-Sapeira-El Pont de Orrit-N-230, amb dos aparcaments a la Torre de Tamúrcia i a Orrit, però no es millorarien l'accés a Els Masos de Tamúrcia, Aulàs i Torogó. Al juny, el Departament d'Agricultura va licitar per a 2010 els primers 7 Kms entre El Pont de la Terreta i la Torre de Tamúrcia, una obra valorada en 1. 125.000 euros que s'havia de realitzar entre juliol i desembre de 2010. L'Associació Cultural de la Terreta i la Terreta Decideix critiquen que en tot el projecte no es contemplin la millora i l'accés a nuclis habitats com Els Masos de Tamúrcia, Aulàs i Torogó, i es prioritzi abans el tram fins La Torre de Tamúrcia i no es preocupin pels 16 nens i nenes d'Aulàs que cada dia han d'anar en transport públic escolar fins a Espluga de Serra i Areny de Noguera per a agafar l'autobús cap a El Pont de Suert o pels habitants de nuclis com Aulàs, Torogó o Els Masos de Tamúrcia, que cada any han de gastar fins a 6 rodes de cotxe, com a conseqüència del mal estat de les vies. A més a més,denunciem públicament que l'obra que s'està realitzant no finalitza a la Torre de Tamúrcia, ho fa més enllà del nucli de població,finalitzant en uns corrals, afavorint abans als veïns i veïnes de la Torre de Tamúrcia que als nens i nenes de la Terreta i la seva educació.
A més a més, per a millorar la circulació viària a la Terreta s'ha arreglat una antiga pista que va de la Torre de Tamúrcia fins al Molí de Barreda, fet que ens alegrem que s'hagi fet, especialment pel que fa als camions i altres vehicles que hi circulen; però també es podria fer el mateix amb les pistes als Masos de Tamúrcia, Aulàs i Torogó, que són tot nuclis habitats.
La Terreta Decideix i l'Associació Cultural de la Terreta mostren el seu malestar per aquestes obres i la manca de diàleg de les administracions.

jueves, 23 de septiembre de 2010

FALTA DE TRANSPARÈNCIA EN LA GESTIÓ ECONÒMICA DE L'AJUNTAMENT DE TREMP

Fa quatre mesos que La Terreta Decideix i l'Associació Cultural de la Terreta demanen a l'Ajuntament de Tremp les balances fiscals de la seva gestió a la Terreta.
Ahir, en una reunió a l'Ajuntament de Tremp amb en Bonifaci Colomina, tinent d'alcalde i diputat provincial es va aconseguir aquestes xifres.
Les balaces fiscals de la Terreta són:

Ingressos.............113.000
Despeses............116.000

Hi ha un dèficit de 3.000 euros, res comparable amb els 4.317.000 de dèficit de l'Ajuntament de Tremp. Preguntats sobre els desglossament de ingressos i despeses NO sabia res més- .

Amb aquesta actitud, un cop més, l'Ajuntament de Tremp demostra una total falta de transparència vers als habitants de la Terreta, al no explicar per a res ni la gestió econòmica ni la procedència dels ingressos ni de les despeses el que ens fa sospitar que amaga alguna cosa en la gestió econòmica d'aquest territori.

viernes, 10 de septiembre de 2010

28-N: RETORN A TREMP??


El proper diumenge 28 de novembre és la data de les eleccions catalanes. Un cop més els veïns de la Terreta si volen exercir el seu dret democràtic tindran que retornar a Tremp, capital del Pallars Jussà i al seu de l'Ajuntament al que pertanyen des de fa quaranta anys els antics termes municipals de Sapeira i Espluga de Serra. Les darreres eleccions que es van poder votar a la Terreta, a Sapeira i Espluga de Serra, són les primeres que es realitzen desprès desprès de les del 16 de febrer de 1936; és trist dir-ho així, però durant tota la Transició i els més de trenta anys democracia, per a exercir drets bàsics de tot sistema democràtic aquests habitants han de conduir el vehicle durant quasi una hora d’anada i un altra hora de tornada per les carreteres de muntanya que separen les valls de la Noguera Ribagorçana de la Noguera Pallaresa, pitjor que al 1936!!!. Cert és que la gent anirà amb cotxe, o que a la gent gran i no tant gran segurament hi haurà un servei de taxi que els traslladarà fins a Tremp a les vuit del matí i els retornarà a la Terreta a les tres de la tarda, però els sacrificis de aixecar-se d'hora i passar tot un matí per Tremp són molt grans i cap ciutadà d'un país democràtic i modern es mereix aquest tracte i aquest allunyament de l'administració local més propera a l’hora d’exercir un dret fonamental com és el d'anar votar als seus representants polítics.
La consulta popular del 25 d'abril passat que es va realitzar a la casa dels Voltors de La Torre de Tamúrcia, la primera desprès 1936, va ser un miratge: fou la primera vegada i la darrera vegada que es va poder fer una consulta popular en un lloc de la Terreta i no era oficial com les de 1936. Veient el resultat de la consulta popular del passat 25 d'abril on quasi la totalitat dels votants van demanar la segregació de La Terreta, i analitzada la reacció dels polítics de l'Ajuntament de Tremp, dels quals encara esperem els documents que van dir que ens facilitarien, molt especialment el de les balances fiscals; vist el comportament de la Generalitat de Catalunya, que negocia directament amb l'Ajuntament i no es dirigeix ni als veïns ni explica el resultats de es converses amb l'Ajuntament, ens preguntem si els polítics catalans es mereixen els sacrificis d'aquests ciutadans als qui no donen resposta? I el sistema democràtic català, s'ho mereix?.

Srs. MONTILLA, AUSÀS, BENACH, CAROD-ROVIRA, NADAL, SAURA,MAS, RIVERA,, Sra. SÁNCHEZ-CAMACHO; Srs ORRIT, COLOMINA, ARDANUY TARRAT, GILABERT i PUEYO i d'altres càrrecs polítics de TOTS ELS PÀRTITS POLÍTICS pensin si val la pena agafar un cotxe i conduir durant una hora d’anada i un altra hora de tornada per carreteres de muntanya per a poder exercir un dret tant bàsic i fonamental com el de votar que els ciutadans de la Terreta el tenen ben lluny. Ho farien vostès?. I si els representants polítics ni responen a les peticions d’aquesta oblidada vall, també ho farien? Segurament molts de vostès no hi anirien, però com que no es troben en aquesta situació poc importa que els ciutadans de la Terreta es trobin quotidianament en una situació tercermundista i a la cua del desevolupament i la qualitat de vida d'una nació que es diu que és del primer món, prospera, moderna, europea i democràtica, però no per als ciutadans de la Terreta on tot s'ho val: el proper 28 de novembre si hem de votar haurem de conduir durant dues hores gràcies a uns canvis administratius que des de la dictadura franquista no han canviat gens i van de mal en pitjor.
BONA DIADA DE CATALUNYA I BONES ELECCIONES CATALANES!!!!