jueves, 30 de junio de 2011

El Eurodiputado Willy Meyer (Izquierda Unida) pregunta a la Comisión Europea por la Monzón-Isona y la Foradada del Toscar-La Pobla de Segur


Preguntas parlamentarias
15 de junio - 21 de junio de 2011
E-006109/2011
Pregunta con solicitud de respuesta escrita a la Comisión
Artículo 117 del Reglamento
Willy Meyer (GUE/NGL)

Asunto: Líneas eléctricas — impactos medioambientales

A finales de 2008, la Red Eléctrica de España S.A. (REESA) inició los trámites necesarios para construir una línea eléctrica aérea de 400 kv, denominada Monzón-Isona, que sigue un trazado casi calcado al de la línea ya desechada Graus-Isona-Sallente, y para la cual quieren aprovecharse unas torres que se instalaron para hacer operativa la línea eléctrica «Unión de la línea Aragón-Frontera Francesa con la línea Sentmenat-Sallente».

Estas torres tenían que haber sido previamente destruidas, ya que el permiso para la construcción de la línea que motivó su instalación fue anulado por el Tribunal Supremo de España que dictaminó, basándose entre otros motivos en el negativo impacto medioambiental, la necesidad de eliminar toda la instalación construida, incluidas las torres, y para lo que se otorgó una subvención. Además hay que tener en cuenta que a unos 15 kilómetros más al norte del trazado de la Monzón-Isona, se encuentra ya instalada la línea de alta tensión Foradada del Toscar-La Pobla de Segur.

Por otro lado, en junio de 2009, la REESA presentó una memoria técnica para ampliar la capacidad de transporte de la línea de alta tensión existente entre Foradada del Toscar y La Pobla de Segur sobre una línea que pasa por diferentes espacios naturales de especial protección en una zona pirenaica con una gran fragilidad medioambiental y demográfica e incumpliendo la legislación europea en diferentes tramos respecto a alturas, cableados y torres.

Otro de los aspectos que suscita cierta controversia y gran preocupación es la valoración del impacto medioambiental y el EIA. Desde diferentes organizaciones sociales y políticas se considera que un incremento de la temperatura del tendido y el incremento en la altura de dicha instalación eléctrica debería implicar directamente una nueva valoración del impacto medioambiental de dichas modificaciones.

¿Cómo valora la Comisión Europea el impacto medioambiental de este tipo de líneas de 400 Kv y concretamente las que se van a realizar por zonas catalanas y aragonesas insertas en la Red Natura 2000 y en las que hay gran número de especies protegidas y zonas de especial protección para las aves?

¿Cómo valora la Comisión Europea, teniendo en cuenta el Convenio Europeo del Paisaje, ratificado por España en marzo de 2008, las afecciones que estas líneas van a generar en el paisaje de las zonas pirenaicas y prepirenaicas que ya están siendo afectadas por importantes líneas de transporte eléctrico?

Para ver la pregunta clica Aquí


Segre: Bellera serà vicepresident primer del Jussà i Ardanuy es perfila com a gerent


L’alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera (ERC), ocuparà la vicepresidència primera del consell comarcal del Pallars Jussà, i l’únic regidor republicà a l’ajuntament de Tremp, Josep Maria Ardanuy, es perfila per a lloc de gerent. El pacte de govern a què han arribat CiU i ERC estableix que els nacionalistes ocuparan la presidència del Jussà (Joan Ubach), així com la vicepresidència
segona, i que els republicans es quedaran amb la vicepresidència primera i la gerència.No obstant, perquèArdanuy pugui encarregar-se de la gerència, cal que renunciï al càrrec de regidor, ja que les dos funcions són incompatibles. De fet, segons va poder saberaquest diari, Ardanuy ja hauria presentat un escrit de renúncia davant de les oficines de l’ajuntament deTremp, cosa que també hauria fet el segon de la llista, de manera que la nova edil seria Pilar Cases.







miércoles, 29 de junio de 2011

Areny de Noguera: PSOE, PP i PAR de la Ribagorça ignoren la taula informativa de la Plataforma Anti-MAT

El Bloc de la Plataforma Anti-MAT ens informa de l'acte que el passat dia 24 de juny es va realitzar a Benavarri, Dia de la "Comarca de la Ribagorza" :

Precisament, la concentració i recollida d'al·legacions, celebrada avui a Benavarri, s'havia convocat, com ja expliquem, en coincidència amb el Dia de la Comarca de la Ribargorça, que, casualment coincideix amb el Dia Internacional contra la Contaminació Electromagnètica.
El fet que, a més, s'hagi presentat públicament en aquest mateix dia el Manifest contra la Contaminació Electromagnètica, subscrit per 500 col·lectius socials, entre els quals es troba la nostra Plataforma, feia imprescindible nostra presència en els actes programats avui a Benavarri.

De nou, per tant, ens venim amb el bon sabor de boca que ens deixa el fet de comprovar la solidaritat dels nostres veïns en contra de la projectada Autopista Elèctrica que amenaça les nostres terres. No podem dir el mateix, no obstant això, de les autoritats presents en l'acte, que ni tan sols s'han dignat a apropar-se a intercanviar unes paraules amb nosaltres, encara que es trobaven a escassos metres de la nostra taula i nostres ben visibles pancartes. Què podem pensar d'aquesta actitud? És lògic que nostres principals autoritats es reuneixin a celebrar el dia d'una comarca el futur desenvolupament de la qual podria quedar totalment hipotecat pel projecte de Red Eléctrica de España i no tinguin ni el detall d'intercanviar unes paraules amb els qui, just a l'altre costat del carrer, estem lluitant per es supervivència i el seu futur desenvolupament? I després s'estranyaran que els ciutadans d'aquest país se sentin indignats amb els seus governants i no els considerin els seus representants! En fi, no és moment per polemitzar doncs per sobre de tot hem de mantenir-nos units, però entenem que no és possible la celebració del dia d'una comarca sense una mínima reflexió sobre el seu futur i més quan aquest penja d'un fil. En fi, us deixem a continuació amb algunes fotos d'aquesta tarda, afegint al que s'ha dit, com ja assenyalem ahir, que se segueixen recollint al·legacions als ajuntaments i per part de membres de la Plataforma.






domingo, 26 de junio de 2011

Segre: Carta oberta al regidor de Reagrupament de Tremp



Noi, he de reconèixer que, tant tu com els teus “guardians”, ens heu enganyat a tots: als de CiU i ERC, representant uns “paripés” que res han d’envejar les millors funcions teatrals de Shakespeare; als del teu partit, que no han sabut adonar-se que estàveu infiltrats a la candidatura pel maquiavel de torn i que sou més socialistes que Pablo Iglesias; i a la ciutadania, als votants de la vostra opció política, que amb el seu vot creien defensar uns valors nacionals i independentistes.

Però el que em sap més greu de tot, potser l’únic que em molesta (de la teva vida en pots fer el que vulguis), és que has jugat amb els sentiments i les il·lusions d’unes persones que s’havien esforçat molt per poder treballar per Tremp. Persones que com a resultat dels teus “paripés” ja estaven assumint responsabilitats a desenvolupar que i de sobte, per acabar la funció teatral, em fas arribar un SMS deixant-ho tot en mans d’una “assemblea”. Deixa’m que anomeni d’aquesta manera la reunió de militants que vareu organitzar amb els teus “guardians” i on, per primera vegada, els va acompanyar part de la família. Deixa’m dir-te també que crec que abans de la celebració de la citada “assemblea” ja ho tenies tot totalment acordat.

Noi, no calia tant teatre “del bueno”. Si realment, des del principi, ho tenies clar i decidit, no et feia falta sensibilitzar un conjunt de gent, als que solament els movia el seu altruisme i les ganes de servir la seva ciutat.

El temps posa tothom al seu lloc i finalment et demostrarà lo malament que ho has fet. Un temps que a nosaltres ens servirà per pagar-te aquesta factura, ja que no ens agradaria formar part dels teus deutors. Molta sort perquè, no en tinguis cap dubte, et farà falta.

Salutacions,

Joan Ubach Isanta
Cap de llista de CiU
Tremp

Jubach12: El nou reasocialisme

Durant els darrers dies s’ha format un gran rebombori a conseqüència del pacte entre el PSC i Reagrupament per l’alcaldia de Tremp. L’estridor no només s’ha pogut sentir des de la capital del Pallars Jussà, on des de fa uns dies els seus habitants (excepte els socialistes i els reagrupats dissidents) comenten la jugada entre la perplexitat i l’estranyesa. El sorprenent acord de govern ha traspassat les nostres fronteres i ha arribat a la majoria de mitjans de comunicació i fòrums de debat del país.

En el cas que ens ocupa, Reagrupament ha pactat a Tremp amb el PSC quan també tenia l’opció de fer-ho amb CiU i ERC-SIP. És evident que ens trobem davant un acord “anti-natura”, com molts altres han esdevingut arreu del territori. Tot i això, arribats a aquest punt, podríem tranquil•lament considerar-lo un acord legítim, independentment de l’opinió que mereix a cadascú de nosaltres el sistema polític actual.

Per comprendre una situació com aquesta, és necessari conèixer tots els motius que l’han fet realitat. En clau nacional podria tractar-se d’un acord que grinyola, per conviccions polítiques, per qüestions ideològiques o per desavinences en el programa electoral. Per naturalesa. Com hagués pogut ser el que semblava que es signaria a El Vendrell, que finalment no es va oficialitzar i on els 7 regidors de la força més votada (PSC) haguessin passat a l’oposició gràcies al pacte entre CiU (6 regidors) i PxC (5 regidors) o el de Cubelles, on l’acord finalment s’ha formalitzat entre Iniciativa (4 regidors i força més votada), UC-Reagrupament (4 regidors) i PP (3 regidors).

Intentant deixar de banda l’aspecte nacional, el més purament polític, m’agradaria parlar més en clau local, que és possiblement el tema que molta gent desconeix i que tan necessari esdevé per entendre, valorar i opinar amb coneixement de causa sobre aquest acord de govern. Em limitaré, doncs, a explicar els fets cronològicament.

El dia 22 de maig, com és sabut, es celebren les eleccions municipals amb total normalitat. El PSC les guanya, sent la força més votada, tot i que perd un regidor (n’aconsegueix 6) i no assoleix la majoria absoluta que va obtenir sense discussió ara fa quatre anys. La renovada llista de CiU millora considerablement els resultats dels anteriors comicis i aconsegueix un regidor més (passa dels 4 als 5) i es queda a només 90 vots dels socialistes. ERC-SIP i Reagrupament aconsegueixen un regidor cadascun. Des d’un primer moment, ERC-SIP es mostra reticent a pactar amb el PSC, una actitud possiblement recíproca. Això fa que als socialistes només els valgui l’acord amb Reagrupament. Als convergents, en canvi, els manca dos regidors per arribar als 7 necessaris per a governar i únicament els val el pacte amb ERC-SIP i amb Reagrupament. Per no descartar-la i per citar totes les opcions possibles, val a dir que també hagués estat vàlida una gairebé utòpica sociovergència.

Passades les eleccions i després de dies d’incertesa, de diferents trobades i de múltiples reunions entre els diferents partits, el dia 3 de juny, CiU (amb 5 regidors), ERC-SIP (1 regidor) i Reagrupament (1 regidor) aconsegueixen arribar a un acord de govern, un pacte gairebé tancat, fins al punt en que tots els implicats ja s’havien repartit les regidories corresponents. Tot estava definit i el senyor Joan Pascual semblava un home decidit. Inexpert, però decidit. Havia tancat, sota el meu punt de vista, el millor pacte al que podia optar el seu partit. L’altra opció, totalment respectable, era votar-se a sí mateix tot renunciant a qualsevol aliança.

En total, els caps de llista de CiU, ERC-SIP i Reagrupament van realitzar dos reunions. L’última, com he comentat, es va produir el divendres 3 de juny. En totes dos trobades els presents eren, només, els caps de llista dels tres partits. Les coses estaven encarades, parlades, negociades. La comitiva de CiU es va arribar a reunir durant més de dues hores per repartir regidories i començar a treballar pel poble. Una evidència més de que el pacte estava més que tancat.

Heus ací quan arriba el cap de setmana clau, el del 4 i el 5 de juny. Durant aquestes quaranta-vuit hores, certa gent de Tremp va poder veure com en una cafeteria de la localitat, primer, i després a la seu del PSC, Josep Sirvant, membre de la part més socialista de Reagrupament, s’encarregava de dissuadir i menjar l’orella (en el sentit menys pur de l’expressió) al senyor Joan Pascual, cap de llista de Reagrupament, fins el punt d’aconseguir-lo convèncer per pactar amb el PSC. Els allà presents van poder escoltar crits, retrets. Tensió. El que ignoro és què li va dir o què li va oferir per aconseguir fer-lo baixar del burro d’una manera tan directa i implacable. També desconec els moviments que es van arribar a fer des del PSC trempolí i quina relació guarda aquest partit amb l’ensarronada de la cafeteria. El fets d’aquest cap de setmana no acaben aquí, però em temo que els ciutadans de Tremp no sabrem mai tot el que va passar en aquells dos dies.

D’aquesta manera i entabanat (a la pràctica) pel duet Barbal – Sirvant, el dilluns dia 6 al matí Joan Pascual acaba anul•lant la reunió que tenia prevista pel mateix dia amb CiU i ERC-SIP per tancar l’arranjament i així els hi comunica als seus pertinents caps de llista. Es justifica al•legant que aquella mateixa nit el comitè local de Reagrupament celebraria una assemblea per decidir amb qui pactar. I efectivament, el dilluns 6 de juny a la nit, Reagrupament anuncia que ho farà amb el PSC després de decidir-ho “democràticament” en l’esmentada assemblea.

Doncs bé, es bo que la ciutadania sàpiga que l’assemblea estava totalment manipulada. Que sàpiga que es van fer mans i mànigues per a que hi assistissin amics, familiars i coneguts del sector més socialista de Reagrupament per tal de votar a favor del pacte PSC-Reagrupament. Que se sàpiga que molts dels associats a Reagrupament a Tremp encara a dia d’avui no han rebut la convocatòria de la reunió i en la que al seu ordre del dia en cap moment hi posa que s’ha de fer una votació. Que sàpiga que l’assemblea obra una crisi interna en el sí del partit i provoca la dimissió del coordinador local de Reagrupament a Tremp, el senyor Aleix Creus, que acaba desconcertat i atordit pels estranys moviments que hi veu. Que sàpiga que a Tremp existeix un nou moviment polític, que no se’n parla, que no es veu però que és latent: el reasocialisme.

Al cap d’uns dies, però, quan semblava que ja tot estava tancat i després que el PSC comuniqués el principi d’acord el mateix dilluns a la matinada amb una velocitat envejable al diari Segre, el divendres dia 10 el líder de Reagrupament a Catalunya, el senyor Joan Carretero, fill de Tremp, es posa en contacte amb Joan Pascual i li comunica que l’únic que acceptaria la direcció del partit seria votar-se a sí mateix i renunciar a qualsevol càrrec. A resultes de la trucada, Reagrupament es torna a reunir la mateixa nit, una trobada que obra un nou panorama a la ciutat i que omple de nou les seus de convergents i socialistes a tan sols unes hores del ple d’investidura. Tots els seus integrants esperant una decisió. Una trucada que finalment rep el PSC i que confirma un altre cop el pacte PSC-Reagrupament. Tot plegat, un espectacle muntat per Reagrupament, un partit polític que, o bé ha demostrat tenir un nivell d’organització força caòtic, o bé s’ha sabut vendre a la força que més sap aplicar el vale tudo al nostre territori, ignorant les ordres de partit i protagonitzant un acte de desobediència impassible i inusual.

Finalment i pel bé de tots, arriba el dissabte dia 11 i amb ell, el ple de constitució del nou Ajuntament. Tal i com Pascual havia comunicat el dia anterior als caps de llista de PSC i CiU, Reagrupament dóna suport a la candidatura socialista. Josep Ardanuy (ERC) compleix la seva paraula i ho fa amb CiU. La resta, es voten a sí mateixos. D’aquesta manera, el nou Ajuntament queda constituït amb Víctor Orrit com alcalde de la ciutat. Però tot no acaba aquí. La mateixa tarda del dia 11, Reagrupament publica a la seva web un comunicat on demana a Joan Pascual que retorni l’acta de regidor de l’Ajuntament al no representar “els principis de l’organització per la qual va ser escollit”. Un comunicat que arriba tard i amb poca potestat.

Aquests són els fets. A partir d’aquí, que cadascú pensi el que vulgui i n’extregui les seves pròpies conclusions. Personalment crec que a Reagrupament no afavoreix en absolut aquest pacte. És més, considero que el passat 11 de juny, Joan Pascual i el seu partit van cavar la seva pròpia tomba a Tremp. El que està clar és que ara queda obert un nou període de quatre anys que caldrà veure com gestionen per tal que a la primavera de 2015 la política que han aplicat en aquestes municipals no se’ls giri en contra.

Serà interessant també veure com en un futur es van donant a conèixer lentament els motius i les raons del pacte. Per una banda, el PSC hauria de citar els interessos poc clars que hi han hagut pel mig. Reagrupament, d’altra banda, hauria d’explicar al ciutadà perquè ha desobeït les ordres de la seva pròpia Junta Directiva Nacional i perquè persones com el senyor Sirvant o el senyor Barbal han arribat a entrar a una llista electoral independentista sent socialistes de mena o, com a mínim (no voldria aventurar-me), sent amics íntims del senyor Víctor Orrit, que això sí que no ho pot negar ningú. Sincerament, però, no hi confio massa. Sí que ho faig amb el temps, que ho acaba posant tot al seu lloc. El problema és que el temps sovint es cansa d’esperar


De: http://jubach12.wordpress.com/2011/06/18/el-nou-reasocialisme/

martes, 21 de junio de 2011

Exposició "El món agrari a les Terres de Parla Catalana" i taula rodona "El Món agrari al Pirineu"


A continuació es celebrarà la taula rodona “El món agrari al Pirineu”. que comptarà amb la participació

- el Sr. Ramon Bisen. President de l’ADS de Vacú de l’Alta Ribagorça.

- la Sra. Montse Barado, tècnica del Projecte Grípia-Associació Rurbans

- el Sr. José Luís Castell “Pubill”, Vice-president de l’ADS d’Oví d´Areny-Benavarri.

Taula moderada per la Sra. Iolanda Ferran, Cap de l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya a l’Alta Ribagorça

domingo, 19 de junio de 2011

Segre:Al·legacions a Tremp contra la MAT del Pallars






La plataforma contra la línia de molt alta tensió (MAT) del Pallars Jussà va recollir entre la tarda i la nit de divendres més de 150 al·legacions aTremp contra de la infraestructura que promou Red Eléctrica de España (REE). Membres del col·lectiu van demanar adhesions a la seua protesta davant de la seu del Museu Comarcal de Ciències Naturals. Allà van exposar als veïns la situació del projecte, actualment en el període d’exposició pública previ a la seua aprovació. L’assemblea informativa va reunir unes cinquanta persones. La recollida d’al·legacions en contra de la proposta de REE para la línia de molt alta tensió va continuar ahir a la Pobla de Segur, coincidint amb la celebració de la fira .Així mateix, es va celebrar una concentració de protesta en contra d’aquest projecte a Graus. La plataforma espera presentar les al·legacions dels veïns en els pròxims dies a la seu de la delegació de la Generalitat al Pirineu. S’ha de recordar que REE planteja un projecte que ha topat amb l’oposició d’ajuntaments del Pallars Jussà, partidaris que aquesta línia aprofiti el traçat d’altres de ja existents.
De: http://sapeira.blogspot.com/2011/06/la-plataforma-anti-mat-de-tremp-recull.html

Ajuntament de Tremp:Es constitueix l'Ajuntament de Tremp






El dissabte 11 de juny el Ple Municipal va constituir el nou govern de l'Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament ha quedat constuït amb un equip de govern format per 6 regidors del partit dels socialistes de Catalunya i un regidor d'Atreveix-te reagrupament que formarà govern com a independent. A l'oposició hi ha 5 regidors de Convergència i Unió i 1 regidor d'ERC-SIP. Els regidors/es que formen el Ple Municipal són: Víctor Orrit i Ambrosio, alcalde Ma Teresa Montanuy Baró Bonifaci Colomina Pujol Sílvia Romero-Galera Miquel Farré Sicart Diego Roldan Garcia Joan Ubach Isanta Anna Ritz Escur Maite Ramoneda Sentenach Marc Miró Grioles Glòria Gonzàlez Blanco Josep Ma Ardanuy Tarrat Joan Pascual Garcia Està prevsit en les properes setmanes distribuïr el cartipàs i les regidories

De: http://www.ajuntamentdetremp.cat/ca/actualitat/detall.aspx?IdNoticia=424
´
Més interessant és el testimoni de tot l'acte amb els juros, els campamentos, el pacte del PSC amb el regidor de Atreveix-te-Reagrupament, etc: http://manelriu.blogspot.com/

Ajuntament de Tremp:Ja es pot consultar el projecte de la MAT

http://www.ajuntamentdetremp.cat/ca/actualitat/detall.aspx?IdNoticia=423



10/06/2011 17:40Els particulars, entitats o empreses interessades en consultar a través del servei d'informació pública el projecte de la MAT han d'adreçar-se al taulell d'obres i serveis.
El termini per presentar al·legacions acaba el proper 22 de juny. Tots els ciutadans i ciutadanes interessats en consultar el projecte: traçat al Pallars, argumentacions, etc. han d'adreçar-se a la 2a planta de l'ajuntament de Tremp al taulell d'obres.


La Mañana:Exposicion del sector agrario y el habla catalana





La exposición “El món agrari als territoris de Parla catalana” será inaugurada el próximo 22 de junio a las 19 horas en Casa Cotori del Pont de Suert. Esta exposición està realizada por la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural. El acto està organitzat por el CERIb-Centre d’Estudis Ribagorçans; el Ajuntament del Pont de Suert; el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça y Ribagorça Romànica.




El món agrari a les Terres de Parla Catalana. a el Pont de Suert





El món agrari a les Terres de Parla Catalana. a el Pont de Suert



martes, 14 de junio de 2011

17 de juny: Assemblea General de No a la MAT a Tremp

I el dia 18 a Graus davant el Monument a Joaquim Costa, a les 12:00


Consulta-ho tot a:

http://autopistaelectricano.blogspot.com/2011/06/recogiendo-alegaciones-en-una-semana.html







La Mañana: Nueva asamblea para decidir movilizaciones contra la MAT


La Plataforma Unitària contra la Autopista Elèctrica Isona-Monsó llevará a cabo el próximo viernes 17 de junio en el Museu de Ciències Naturals de Tremp una asamblea general donde se acordarán las movilizaciones y actos a seguir en protesta a las intenciones de Red Eléctrica Española de construir una línea de muy alta tensión que desde Peñalva una Isona con Monsó. En la asamblea también se facilitará la documentación necesaria para que los afectados que lo deseen puedan presentar alegaciones. Al respecto, el pasado domingo la Plataforma contra la MAT del Pallars, recogió más de doscientas alegaciones en menos de dos horas, en la que se pedía la anulación del proyecto Peñalva-Monsó-Isona. Los contrarios a la MAT volvieron a recordar que el Pallars Jussà “ya soporta siete líneas de muy alta tensión que suman 350 kilómetros repartidos por el territorio, sin ningún tipo de orden y afectando un puñado de corredores. de fauna

Segre: Recullen 200 al·legacions contra la MAT en tres hores


Dos-cents veïns del Pallars Jussà van subscriure ahir a Tremp l’al·legació en contra de la línia d’alta tensió Penyalba-Arnero-Isona (44 kV), promoguda per la plataforma contra la MAT. L’esmentada entitat va col·locar, entre les 19.00 i les 22.00 hores, una parada a la rambla del Doctor Pearson de la capital del Pallars Jussà en què oferien als veïns la possibilitat d’omplir el seu model d’al·legació, en què demanen l’“anul·lació del projecte en la seua totalitat”. Entre altres qüestions, l’al·legació recull el retard amb què els ajuntaments van rebre la documentació de l’avant-projecte respecte a la publicació al BOE; que un tram de la nova línia aprofita les torres de l’antiga Aragó-Cazaril, anul·lada per una sentència judicial i els pals del qual s’haurien d’haver desmuntat; la quantitat d’infraestructures hidràuliques i línies elèctriques que suporten les comarques del Pirineu i Prepirineu, i pels efectes sobre la salut dels camps electromagnètics de la
línies. A més, l’entitat va repartir fulls informatius i hi va haver una actuació dels grallers de la ciutat. Si no hi ha una pròrroga, el pròxim 22 de juny finalitza el termini per presentar-hi al·legacions, que també es recullen al centre cívicTarraquet deTremp.
A: http://sapeira.blogspot.com/2011/06/recullen-200-allegacions-contra-lamat.html

Segre: El socialista Orrit agafa les regnes del seu cinquè mandat com a alcalde


Pacta amb el regidor de Rcat, partit que ara el vol expulsar
El candidat del PSC a l’alcaldia de la capital del Jussà,Víctor Orrit, va renovar ahir el seu mandat amb sis regidors i un pacte amb l’edil d’Atreveix-te Reagrupament!, Joan Pasqual.A l’oposició hi queden cinc regidors de CiU, amb Joan Ubach al capdavant, i ERC-SIP, amb un regidor, Josep Maria Ardanuy. L’acte d’investidura, que va durar més d’una hora, va finalitzar amb un cant conjunt d’Els Segadors, que van entonar el nou equip de govern i les més de cent persones de públic que abarrotaven la sala de plens i una d’adjacent. Orrit, que es va declarar feliç per la seua reelecció, també va assenyalar que “és una gran responsabilitat pel moment de crisi” i va citar alguns “problemes històrics” a solucionar, com el regadiu o els accessos de Comiols. D’altra banda, Reagrupament va publicar un comunicat mostrant la seua disconformitat amb el pacte del seu regidor a Tremp amb el PSC, per la qual cosa li va demanarque renunciï a l’acta de regidor.
A: http://sapeira.blogspot.com/2011/06/victor-orrit-5e-mandat.html

La Mañana: Reagrupament expulsará a su concejal en Tremp tras su apoyo a Víctor Orrit


Reagrupament ha abierto un expediente de expulsión a su edil en Tremp , Joan Pasqual, por haber cerrado un acuerdo con el PSC y haber hecho posible la elección ayer de Víctor Orrit como alcalde de la capital del Jussà. “Reagrupament no se siente representado por el concejal de Tremp y le pedimos que devuelva el acta de regidor alno representar los principios de la organización por la cual fue escogido”, afirma en un comunicado el partido independentista, donde considera que Orrit, con más de 25 años al frente del Ayuntamiento, “representa la cara más españolista del PSC, tal y como demuestra su actitud inexplicablemente contraria a la celebración de la consulta sobre la independencia en Tremp”. “Las dinámicas locales pueden justificar pactos diversos, pero vincular el voto a favor de un candidato a la obtención de un cargo retribuido representa contradecir los fundamentos que han justificado el proyecto de Reagrupament desde el primer día”, insiste el comunicado desde Reagrupament.
La mañana fue movida en el Jussà, una de las comarcas donde más alcaldías necesitaban de acuerdos para ratificarse. En Sarroca de Bellera presentaron su candidatura a la alcaldía los dos concejales de CiU con representación. Finalmente, el voto de los dos concejales del PSC dio la alcaldía al convergente Josep Ramon Lloret. En Castell de Mur será alcalde Josep Castells (ERC) con los votos favorables de CiU y la abstención del PSC; y en Talarn lo será Lluís Oliva (PSC) tras el apoyo de ERC. Constantí Aranda (CiU) gobernará en Isona i Concadellà tras la abstención de PSC y ERC y Antoni Toló (PSC) lo hará en Senterada. En el Sobirà faltaba por conocer el alcalde de Baix Pallars. Lo será Josep Maria Semino del PSC con el apoyo de ERC.

A: http://sapeira.blogspot.com/2011/06/reagupament-explulsara-joan-pascual-pel.html

sábado, 11 de junio de 2011

Reagrupament: Reagrupament demana a Joan Pascual que torni l'acta de regidor



11 juny 2011

Autor: Junta Directiva Nacional

Des dels nostres orígens Reagrupament ha representat la lluita per la independència de Catalunya i la regeneració democràtica del nostre país.

És des d’aquestes premisses, que hem de manifestar el nostre total rebuig davant la decisió del Regidor electe per Reagrupament a la localitat de Tremp, Joan Pascual, al pacte acordat amb el PSC per obtenir el govern local.

Les dinàmiques locals poden justificar pactes diversos, però vincular el vot a favor d’un candidat a l’obtenció d’un càrrec retribuït representa contradir els fonaments que han justificat el projecte de Reagrupament des del primer dia. Més encara quan l'alcalde escollit fa més de vint-i-cinc anys que és a l’Ajuntament i representa la cara més espanyolista del PSC, tal i com demostra la seva actitud inexplicablement contrària a la celebració de la consulta sobre la independència a Tremp.

És per això que un cop constatada la votació d'aquest regidor i desprès de diversos intents de la Junta Directiva de Reagrupament per tal que la reconsiderés, manifestem que,

Reagrupament no se sent representat pel regidor de Tremp, Joan Pasqual, desprès de votar a favor del candidat del PSC com a alcalde i li demanem que torni l'acta de regidor al no representar els principis de l'organització per la qual va ser escollit.

Junta Directiva Nacional
Reagrupament
www.reagrupament.cat
A: http://www.reagrupament.cat/reagrupament/comunicats/comunicat_en_relacio_a_l_eleccio_de_l_alcalde_de_l_ajuntament_de_tremp


viernes, 10 de junio de 2011

Manel Riu:Post viu del Pascualsday

A: http://manelriu.blogspot.com/2011/06/post-viu-del-pascualsday.html

00:00

Introibo ad altare Dei. Benvolguts germans en la fe, comencem este Pascualsday amb un minut de silenci.




Falten 12 hores perquè el Víctor Orrit siga Alcalde de Tremp gràcies al pacte PSC-Reagrupament.
Die Meeeeister, diiie Beeeesten,
les meilleurs equiiiipes, the chaaaaampiooons.




Iep! No, el Sirvant no.
_____________________

00:09

Me diuen que la nova "direcció" (sic) de Reagrupament Tremp està en estos moments fent unes birres amb alguns conspicus socialistes trempolins. Açò acabarà en casament, de penalti. Ja t'ho dic jo.
_____________________

00:45

M'he feit un te, me l'he pres i ara me poso a llegir un poc. La ninfa inconstante, novel·la pòstuma de Cabrera Infante. Coi d'home, sempre amb els seus jocs de paraules: esmentar novel·la i autor mos obliga a fer un rodolí. Novel·la amb nostàlgia havanera, la nostàlgia per L'Havana que sempre va arrossegar d'exili en exili, el pobre Cabrera Infante.

I, mentrestant, me quedo sinse roda de premsa. M'agradaria veri una roda de premsa en què Joan Pascual expliqués les ragons del pacte. He dit una roda de premsa, amb preguntes; no una declaració, escrita per altri, llegida davant la premsa. Amb preguntes, amb preguntes.

Una pregunta possible:

"Per què s'ha desdit vostè de l'acord de govern que heva conclòs amb CiU i ERC-SIP?"

Algunes respostes probables:

1. "Eeeeeh, aaaaah."

2. "No ho sé, no ho sé; ho va decidir l'assemblea."

3. "Jo no vaig signar res amb CiU i ERC-SIP. No trobareu cap paper amb la meua signatura on hi haja el que vam acordar, que sic molt espavilat jo."

4. "És que jo... l'Aleix... el Carretero... el Barbal... l'Amadeu... el de Torrelameu i el que balla amb un sol peu."
(Nota: catalanització de la popular excusa castellana "Yo... él... el otro... Maroto y el de la moto")

5. "El PSC és la llista més votada i sempre hem pensat que hèvem de governar amb la llista més votada; però, com que mos avorrívem, vam fer un acord de govern amb CiU i ERC-SIP concretant-ho tot (POUM, problema de la privatització de l'aigua, Terreta sobirana, suport municipal al sobiranisme català, auditories dels comptes i del deute, suport al Correllengua, publicació dels sous de regidors, nou sistema de relació amb les associacions, repartiment de regidories...). Bah, jocs per passar l'estona mentre arribava el dia de votar pel PSC."

Bé, a llegir Cabrera Infante.








Nació Digital:Oriol Junqueras, astorat pel cas Tremp


L'eurodiputat veu "paradigmàtic" que Rcat faci alcalde un socialista


"Els darrers anys, alguna gent, carregada de bona fe, ha marxat d’Esquerra pels pactes amb el PSC. Paradoxalment, però, en alguns casos, l’aparició de candidatures alternatives a les d’Esquerra ha acabat comportant la formació de governs liderats pel PSC, i potser un dels casos més paradigmàtics en aquest sentit és Tremp." Amb aquesta reflexió l'eurodiputat d'ERC i virtual alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, sobre la decisió del regidor de Reagrupament a la capital del Pallars Jussà d'investir alcalde el candidat del PSC, Víctor Orrit.

Junqueras, que tot apunta que intentarà presentar candidatura a ERC de cara el proper congrés del partit, a través d'un apunt al seu blog titulat "Arran del cas Tremp", aprofita per criticar amb tacte la divisió del món independentista. "Algunes divisions dels independentistes s’expliquen, com a mínim en part, per diferències personals. En tot cas, molts de nosaltres hem presenciat malentesos al nostre entorn que, analitzats amb perspectiva, han afeblit l’independentisme i ens han convertit en més vulnerables", escriu Junqueras.

A partir d'aquesta premissa l'eurodiputat deixa entreveure un missatge soterrat de cara a assolir una unitat de forces per lluitar per la independència. "Penso que és essencial que tots els independentistes siguem generosos els uns amb els altres. Hem de llimar les diferències, ens hem de cuidar, a nivell personal i a nivell ideològic... Crec, sincerament, que és l’única manera de bastir una majoria social i parlamentària que ens permeti aconseguir la tan necessària independència", sentencia Junqueras. Avís a navegants des del cas Tremp, per aquest viatge no feien falta aquestes alforges, sembla que digui un dels noms que més sonen de cara la successió de Joan Puigcercós a la màxima sindicatura dels republicans.
A: http://www.naciodigital.cat/noticia/25699/oriol/junqueras/astorat/cas/tremp





JOSEP ARDANUY: DESPRÉS DE 28 ANYS A L’AJUNTAMENT, TOT INDICA QUE ORRIT SERÀ ALCALDE 4 ANYS MÉS, AMB EL SUPORT DE PSC I REAGRUPAMENT






Des d’aquesta web hem mirat de donar a conèixer les nostres propostes i les persones que us proposàvem per dur-les a terme, tot usant les xarxes socials per a la seva difusió.

Volem donar les gràcies a les 316 persones que ens van votar, volíem superar el llistó dels 2 regidors i per molts pocs vots, hem perdut un dels 2, ara però toca remar i ens comprometem a seguir atentament la gestió del nou equip de govern. Els electors van donar major suport a altres opcions (PSC i CiU) i així ho reconeixem.

L’assemblea de Reagrupament ha acordat formar govern amb el PSC de Tremp, dues formacions que res tenen a veure des del punt de vista nacional i poques coincidències programàtiques a nivell local (veure programes respectius).

El PSC trempolí, que va accedir a l’alcaldia per primer cop l’any 1991 amb independents i PP, treballava abans de les eleccions per obtenir el suport de dels independentistes de Reagrupament i PP. I l’ha conseguit.

És un govern legítim, però cal que els ciutadans sapiguin que el número 1 i el número 2 de la candidatura de Reagrupament, Srs. Pascual i Carretero respectivament, acompanyats del coordinador local, Sr Aleix Creus, es van comprometre a pactar amb Esquerra i CiU. Això passava el dijous 2 de juny al local d’Esquerra i s’explicitava davant dels 4 primers candidats d’ERC-SIP.

Cal fer saber que el divendres 3 de juny, es va produir la tercera reunió dels caps de llista de CiU, ERC i Reagrupament i es van acabar d’acordar els detalls del futur govern. Cal dir que la primera d’aquestes reunions fóu a petició del cap de llista de Reagrupament.

Ell i el Sr Sirvant, número 4 de la candidatura, han dedicat part del cap de setmana a reunir-se amb els socialistes i pel camí han oblidat els compromisos adquirits.

El Sr Sirvant és el principal propietari dels terrenys on es preveu instal•lar la subestació de la línia de molt alta tensió (MAT) per la qual el Sr. Orrit s’ha esforçat molt en els darrers temps. Però això és un altre tema.

En definitiva ja tenim nou govern municipal, i sincerament li desitgem sort i encerts en aquests temps difícils.

A: http://www.ardanuymunicipals.cat/


Avui:Dimiteix el cap local d'Rcat pel pacte amb el PSC


10/06/11 02:00 - Tremp - David Marín

Tremp Talarn Lleida

La decisió d'Rcat de Tremp de pactar amb el PSC i donar l'alcaldia a Víctor Orrit, que ja porta 16 anys d'alcalde, ha obert una crisi a l'agrupació local del partit. Segons ha pogut saber aquest diari el coordinador local d'Rcat a Tremp, Aleix Creus, ha dimitit del càrrec després que dilluns la junta del partit votés a favor de pactar amb el PSC. Segons fonts de la negociació, divendres els negociadors d'Rcat tenien un pacte molt avançat amb CiU i ERC-SIP que hauria permès un govern nacionalista a la capital del Pallars Jussà amb Joan Ubach (CiU) al capdavant. Dilluns a la nit, però, es va plantejar per sorpresa a la junta d'Rcat un acord amb el PSC a Tremp a canvi de l'alcaldia de Talarn, on Rcat és segona força i podria tenir l'alcaldia gràcies al PSC. En la reunió de dilluns, 7 militants van votar a favor de pactar amb el PSC, 6 a favor de fer-ho amb CiU, 5 a favor de votar-se a ells mateixos a la investidura i 1 es va abstenir.

Set persones decideixen l'alcaldia de Tremp

Mentre que els favorables a l'acord tenen el suport de la junta i hi veuen beneficis a nivell comarcal, el contraris consideren que la junta van haver més vots contraris al pacte (12, que són la suma dels favorables a CiU, a votar-se a ells mateixos i l'abstenció) que no pas els 7 a favor.

En les eleccions municipals el PSC va perdre la majoria absoluta però es va mantenir com a força més votada, amb 6 regidors. CiU en va obtenir 5, la coalició d'ERC amb militants de Solidaritat del Pallars 1 regidor, i Rcat, sota la marca Atreveix-te-Reagrupament, 1 regidor. CiU i ERC-SIP tenien clar que volien pactar entre ells per treure el PSC del govern, però finalment els socialistes han aconseguit el suport d'Rcat i, si no hi ha sorpreses, dissabte Víctor Orrit serà investit alcalde per quatre anys més.

A: http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/422200-dimiteix-el-cap-local-drcat-pel-pacte-amb-el-psc.html?cks_mnu_id=807

jueves, 9 de junio de 2011

Manel Riu: carta oberta a Josep maria Sirvant

A: http://manelriu.blogspot.com/2011/06/carta-oberta-al-senyor-josep-maria.html

Senyor Josep Maria Sirvant de Reagrupament,

Ahir dimecres, a la porta del Mos de Tremp, va tindre vostè la deferència d'adreçar-me unes amables paraules. Tan amables van ser les seues paraules que avui mateix he subscrit una assegurança que cobreix tota mena d'accidents personals. Però anem al cas: que si jo per internet l'heva anomenat a vostè Sirgant en lloc de Sirvant, que si sí que si no, que si al tanto que vine de canto. Aclarim-mos. Tal vegada vostè ho diva per açò:



















"L'acord l'ha feit treballant",
diuen uns quants de Pascual;
però qui ho sap diu, com cal,
que l'acord l'ha feit sirgant.
"Sirgant" amb "g" és elegant:
no hi vulgueu fer correccions.

Els uns fan ferri amb bastons;
i els altres, fusta a la farga:
a Tremp tothom la sap llarga
després de les eleccions.

Fixe-s'hi bé, senyor Sirvant: "l'acord l'ha feit sirgant". Això vol dir que l'acord, a Tremp, PSC-Reagrupament l'ha feit el Joan Pascual a còpia de sirgar, pencar, trescar. No hi diu "l'acord l'ha feit Sirvant", perquè això significaria que l'acord PSC-Reagrupament l'hauria feit vostè. Quina animalada, per favor!

Recapitulem: el divendres 3 de juny hi heva un acord de govern a Tremp entre CiU, ERC-SIP i Reagrupament; però el dilluns 6 de juny a la nit Reagrupament va anunciar que pactaria amb el PSC. ¿He de pensar que vostè, senyor Sirvant, va entabanar el pobre Joan Pascual durant el cap de setmana i que el va conduir guairebé per l'orella a l'Ajuntament, on els socialistes Víctor Orrit, Bonifaci Colomina i Teresa Montanuy esperaven delerosos carn tendra? ¿He de pensar que entre eixos tres mosqueters i vostè, en el paper de D'Artagnan, van ensarronar, acollonir, engalipar, esporuguir el Joan Pascual fins al punt d'eixir l'home d'astí decidit a pactar amb el PSC? ¿He de pensar que el dilluns 6 de juny va remoure vostè cel i terra per tal de portar a l'assemblea de Reagrupament tota una tropa d'amics, parents i coneguts de vostè disposats a votar a favor del pacte PSC-Reagrupament? Au, va! Com he de pensar tot això de vostè?

O siga que el vers no pot significar pas "l'acord l'ha feit Sirvant". Home, ni que l'acord fos la Champions League i vostè fos un dels patrocinadors principals!













Que no, que no. I ara!
De tota manera, senyor Sirvant, per mor que vostè estiga ben tranquil i que la meua asseguradora no m'haja de pagar un costós tractament per politraumatisme, me comprometo a no dir mai més cap de les següents paraules:
sirgant, intoxicant, intrigant, degradant, traficant, culminant, pactant, signant, tufejant, repugnant, al·lucinant
Atentament,

Manel Riu Fillat

P. S. Suggerència de resposta, per utilitzar preferentment de maitinada els caps de setmana: "Riu Fillat? A més a més, se diu Fillat el molt cabr...? De Fillat, res; un fill de... és el que és. Càgon tot!"

miércoles, 8 de junio de 2011

e-notícies: Rcat dóna suport a l'alcalde que va impedir la consulta sobiranista
















El socialista Víctor Orrit es manté a l'alcaldia de Tremp gràcies al partit independentista



Víctor Orrit, del PSC, conservarà l'alcaldia de Tremp gràcies al suport de Reagrupament, que s'integrarà al govern municipal amb una regidoria encara per definir.

Joan Pascual Garcia, el regidor de Reagrupament, votarà favorablement el proper dissabte a la investidura d'Orrit, que després de les darreres eleccions municipals va perdre la majoria absoluta.

Es dóna la circumstància que el batlle, gràcies al vot de qualitat de l'alcalde, va impedir l'octubre del 2009 que tirés endavant una moció per a donar suport a les consultes independentistes.

La moció, presentada per ERC, va rebre el suport dels dos regidors republicans i els quatre de CiU, mentre que va tenir la negativa dels sis del PSC. L'empat va provocar una segona volta que es va decidir pel vot de qualitat de l'alcalde. La moció va quedar desestimada.


A: http://mes-edicions.e-noticies.cat/pallars-jussa/rcat-dona-suport-a-lalcalde-que-va-impedir-la-consulta-sobiranista-53961.html

RAMON TREMOSA PARLA DE LES ELECCIONS MUNICiPALS A TREMP




El passat 4 de juny en Ramon Tremosa feia un post analitzant els resultats de les eleccions municipals del passat 22 de maig. Allà ja comentava el possible pacte entre el PSC i Reagrupament a Tremp de la següent manera:

4.- RCat: La seva pretesa suma amb ERC no s’ha produït i no ha estat creïble el seu acostament al partit que en va expulsar una bona part dels militants. Si alguna cosa es podia predir era precisament que la pretesa suma més aviat restaria i així ha passat.

Atenció al que pot passar el proper dia 11 de juny a Tremp. L’alcalde socialista espanyolista actual, que es va oposar amb cos i ànima a les consultes sobiranistes de l’any 2010 a Tremp, es pot beneficiar ara de la fragmentació del vot independentista a la ciutat. Aquest alcalde ha estat permissiu amb els interessos de Red Eléctrica Espanyola pel que fa a la MAT del Pallars, i que pot trinxar el territori si s’aprova el traçat que, curiosament, ha presentat el passat dia 19 de maig REE: s’aprofita així de l’interinitat actual als ajuntaments per exhaurir les 4 setmanes de temps per a presentar recurs).

Aquest alcalde podria beneficiar-se de l’abstenció del regidor de RCat, de tal manera que la suma de CiU i ERC empatats amb el PSC a sis regidors permetrien a l’alcalde repetir mandat (el PSC va ser per molt poc la llista més votada, tot i la pluja de subvencions desplegades per l’alcalde actual des de la diputació de Lleida, la Generalitat tripartita i el govern central). Miserables disputes personals poden deixar la majoria sobiranista de la capital del Pallars amb un alcalde espanyolista. Així ens va als catalans!!



5.- Solidaritat: Després de la marxa de Joan Laporta SI tenia una situació molt complicada. Ha obtingut 36.000 vots i unes dotzenes de regidors repartits pel país en una situació molt complicada. Però potser l’objectiu de SI era un altre: els vots que ha obtingut en ciutats mitjanes i metropolitanes del país han estat claus per a que ERC hi perdés tota la seva representació. Amb aquesta base municipal, i havent vist com Joan Laporta ha perdut en molts pocs mesos el seu actiu i atractiu electoral, SI disposa ara de temps per a fer-se veure i per treballar de manera intel·ligent al Parlament de Catalunya.

No m’agrada de SI la posició sistemàtica anti-CiU en tot lloc i per tot al Parlament, així com tampoc la manera amb què ha mirat de cridar l’atenció dels mitjans en els darrers mesos. D’Alfons Lopez Tena i d’Uriel Bertran i de la seva intel·ligència se’n pot esperar molt més i potser cal recordar que en aquest país les trajectòries totalment coherents són molt escasses: l’Alfons possiblement va votar a favor de l’Estatut de 2006 i l’Uriel fins al 2009 escrivia lloances del tripartit 2 i de José Montilla. Hi tenen tot el dret, a rectificar, i amb tota la raó del món, però llavors que deixin la bilis a casa.

Finalment, jo faria algunes excepcions al reglament del partit, que explícitament contempla l’expulsió de tot aquell militant que pacti amb ERC: a Tremp han estat expulsats de SI dues personalitats locals de gran prestigi, sense considerar que potser allà calia anar junts i fer pinya amb altres forces independentistes contra l’alcalde socialista espanyolista actual. Alguns tics soviètics segueixen ben presents a casa nostra i no només en els partits d’esquerres d’obediència espanyola.

martes, 7 de junio de 2011

VIURE ALS PIRINEUS: REAGRUPAMENT FA ALCALDE DE TREMP AL CANDIDAT SOCIALISTA


La formació de Carretero evita el pacte "nacional" amb CiU i ERC-SIP.

Ningú es profeta a casa seva. Com a mostra l'alcaldia de Tremp que continuarà en mans socialistes. De fet, serà l'única capital de comarca de Ponent que el PSC conservarà després de la davallada electoral del passat 22M, i tot gràcies a Reagrupament, la formació liderada per Joan Carretero, precisament nat a la capital del Pallars Jussà.

Víctor Orrit, el cap de files socialista que fins ara governava amb majoria absoluta continuarà mantenint el ceptre de Tremp gràcies a un acord amb Reagrupament. L'únic regidor de la formació de Joan Carretero, Joan Pascual Garcia, ja ha avançat i així ho han confirmat fonts de Rcat a Nació Digital, que votarà a favor de la investidura del socialista, a canvi d'entrar a l'equip de govern municipal.

D'aquesta manera Pascual Garcia ha evitat un acord "nacional" entre CiU i ERC-SIP (format per Esquerra i dissidents de Solidaritat) per articular un govern alternatiu. El PSC va obtenir 6 regidors, 5 CiU i 1 regidor d'ERC-SIP. Val a dir, que el germà de Joan Carretero, Josep Maria, ocupava el número dos de Rcat i no va aconseguir l'escó municipal.
A: http://www.naciodigital.cat/viurealspirineus/noticia/7231/reagrupament/alcalde/tremp/candidat/socialista


SEGRE:REAGRUPAMENT PACTA AMB EL PSC I DÓNA L'ALCALDIA A VíCTOR ORRIT






Atreveix-te-Reagrupament, candidatura que va aconseguir un dels 13 regidors de Tremp, va decidir ahir en assemblea donar el seu suport al ja alcalde en funcions, el socialista Víctor Orrit, amb qui formaran govern en els pròxims quatre anys. Joan Pascual, cap de llista i regidor electe de Reagrupament, va explicar després de l’assemblea de militants que a la votació hi va haver 11 vots favorables a un pacte amb el PSC, sis més a favor de l’acord amb Ciu i quatre abstencions. El PSC va aconseguir sis regidors a les eleccions, de manera que el suport de Reagrupament li dóna la majoria estable. CiU, amb cinc, i Esquerra, amb un més, es quedaran a l’oposició. El pacte de Tremp podria decantar moltes altres alcaldies de la comarca pendents actualment de les negociacions entre els partits amb representació: Senterada, Isona, Talarn, Sarroca de Bellera, Castell de Mur, la Pobla de Segur i, també, el consell comarcal del Jussà. Fonts de les negociacions van reiterar la voluntat dels socialistes de formar part del govern comarcal.




LA MAÑANA: ORRIT Y UBACH CONFÍAN EN REAGRUPAMENT PARA PODER GOBERNAR



El único concejal de Reagrupament decidirá previsiblemente el nombre del futuro alcalde de Tremp. Y es que el actual alcalde, el socialista Víctor Orrit, necesita su voto para la investidura
(ERC descarta votarle), mientras que el convergente Joan Ubach también ve posible un tripartito junto a ERC y Reagrupament. Víctor Orrit manifestó que aún no hay nada cerrado en aras a la investidura, mientras que un portavoz de Reagrupament, manifestó lacónicamente que no hay decisión. Más explícito fue el convergente Joan Ubach, que dijo que hay buena entente con ERC y Reagrupament (sus cinco ediles y los dos de ambos partidos suman mayoría) y dijo que han comprobado los puntos de coincidencia entre los programas de las tres formaciones. Sobre un hipotético acuerdo entre las tres formaciones para apear de la alcaldía al socialista Víctor Orrit, que con seis concejales ganó las elecciones y sólo necesitaría otro edil para hacer mayoría, Ubach manifestó: “lo veo posible”. Ubach añadió que tampoco sería una mala fórmula una sociovergencia, aunque añadió que no se han mantenido conversaciones en estos términos y que se trataría de un acuerdo que no entendería ni la militancia de CiU ni la del PSC. Aunque Ubach mostró su confianza en que pueda tirar adelante el pacto tripartito junto a ERC y Reagrupament, se mostró también muy cauto porque dijo que no está al corriente de las conversaciones que pueda mantener Orrit con Reagrupament y añadió que este partido toma sus decisiones en asamblea. Quien también descarta un pacto con Orrit es el republicano Josep Ardanuy, que dijo que no hay puntos de coincidencia con el PSC
A:
http://sapeira.blogspot.com/2011/06/reagrupament-decidira-lalcalde-de-tremp.html

miércoles, 1 de junio de 2011

SEGRE: ERC DENUNCIA QUE UN NUCLI DE TREMP NO TÉ LLUM DES DE FA 2 ANYS


El nucli d’Espluga de Serra, a la zona de laTerreta, encara no disposa de llum, ja que l’enllumenat públic no ha entrat en funcionament, segons denuncia ERC, ara a l’oposició.Assegura que el consistori deTremp va rebre una ajuda de 44.000 euros el 2008 i que el 2009 es va portar a terme la instal·lació.Dos anys després el servei no ha entrat en funcionament i ERC sospita que podria ser per un problema de legalitat en el subministrament elèctric. L’alcalde en funcions,Víctor Orrit, va admetre que s’està tramitant la legalització del servei amb Endesa i va dir que el problema està a punt de resoldre’s. ERC també demanarà un informe al consistori sobre la legalització de subministrament elèctric a l’escola que podria estar en marxa amb la instal·lació d’obra provisional. Orrit espera la sol·licitud.
A: http://sapeira.blogspot.com/2011/05/2-anys-despres-espluga-de-serra-encara.html

LA MAÑANA: ERC DENUNCIA QUE EL ALUMBRADO DE ESPLUGA DE SERRA NO FUNCIONA


El Ayuntamiento de Tremp recibió el año 2008 una subvención de 44.000 euros de la Generalitat para instalar farolas en las calles de Espluga de Serra, según explica el grupo de ERC en la localida que denuncian que el alumbrado público está instalado desde hace dos años y aún no funciona. En este núcleo agregado en Tremp, en la zona de la Terreta, donde viven unas 60 personas no se disponía de alumbrado público a las calles y por este motivo el Ayuntamiento pidió una ayuda a la Generalitat para poder asumir el coste. Esta subvención fue otorgada para la anualidad 2008, y durante el año 2009 se efectuaron los trabajos para hacer esta instalación en las calles de la población. Dos años después, los sistema de alumbrado público todavía no ha entrado en funcionamiento, y el grupo de Esquerra sospecha que puede ser un problema de legalidaden el suministro eléctrico de la población. En este sentido, el grupo municipal de Esquerra pedirá un informe en el Ayuntamiento de Tremp sobre la legalización del suministro eléctrico de la Escola Pública que da servicio a los cerca de 30 niños de esta zona. Según ERC, la escuela que entró en funcionamiento a finales del 2006, podría estar funcionando con un provisional de obra que se instala en todas las construcciones

a:

http://sapeira.blogspot.com/2011/05/2-anys-despres-espluga-de-serra-encara.html