miércoles, 30 de noviembre de 2011

Orrit y Alins se reúnen para hablar sobre la Terreta


1 DE DESEMBRE DE 2011
El alcalde de Tremp, Víctor Orrit, y el del Pont de Suert, Albert Alins, tienen previsto reunirse esta semana (probablemente mañana jueves) para hablar sobre el futuro de la Terreta, la zona compuesta por 15 núcleos aún pertenecientes a Tremp y que ha mostrado su voluntad de pasar al Pont de Suert o convertirse en entidad local menor de Tremp. Ambos alcaldes hablarán sobre las posibilidades que cada Ayuntamiento tiene de asumir una u otra posibilidad. Alins ve difícil financiar 15 pueblos

lunes, 28 de noviembre de 2011

El Pont veu "inviable acollir la Terreta de Tremp sense un millor finançament

 Diumenge, 27 de novembre de 2011
L’alcalde del Pont de Suert,AlbertAlins (CiU), considera “inviable” que el municipi pugui sumar els 16 nuclis de laTerreta deTremp als 25 que ja formen part del seu terme municipal, tret que la segregació d’aquestes poblacions vagi acompanyada d’una important millora en les aportacions econòmiques que rep cada any l’ajuntament de l’Estat i la Generalitat. “En la situació actual, ens resultaria impossible gestionar més territori que el que ja tenim”, va afirmar el primer edil i delegat de la Generalitat al Pirineu. “Amb tants nuclis i una

població tan dispersa, l’ajuntament passaria a ser econòmicament inviable”, va assenyalar. Les declaracions d’Alins arriben dies després que la consellera de Governació, Joana Ortega, es comprometés a visitar en els pròxims mesos la Terreta i buscar un acord sobre el futur d’aquesta zona amb totes les parts implicades La conselleria va expressar setmanes enrere la seua bona disposició a estudiar la petició d’un col·lectiu de veïns que demanen la segregació dels 16 pobles per incloure’ls al Pont de Suert i la comarca de l’Alta Ribagorça. La zona suma una superfície d’unes 10.000 hectàrees, una tercera part de l’extensió del municipi deTremp.

Escàs finançament local

Alins va assenyalar que “el problema de fons és la falta de finançament dels municipis, especialment aquells que tenen una gran superfície i nombrosos nuclis de població”, opinió que també va compartir dimecres passat l’alcalde de Tremp,Víctor Orrit, després de reunir-se amb Ortega a Barcelona. La possibilitat d’abandonar la capital del Jussà i la comarca per passar a l’Alta Ribagorça es va plantejar mesos enrere com a alternativa al fet que laTerreta passés a constituir-se com un nou municipi, una possibilitat que els està vetada al no arribar al mínim de població que exigeix la normativa catalana.

Ortega assegura que buscarà "consens" sobre el futur de la Terreta de Tremp

 Dijous, 24 de desembre de 2011.
La consellera de Governació,Joana Ortega, va assegurar ahir que el futur dels 16 pobles que formen part de laTerreta de Tremp “no es decidirà sense parlar abans amb el territori i buscar el consens amb totes les parts afectades”. Ortega va fer aquestes declaracions després de reunir-se amb l’alcalde deTremp,Víctor Orrit, arran de la petició d’un col·lectiu de veïns de laTerreta de segregar-se de la capital del Pallars Jussà i passar a formar part del Pont de Suert.Ortega es va comprometre a visitar la zona de laTerreta per conèixer la situació dels 16 nuclis, que sumen una superfície d’unes 10.000 hectàrees, un terç de la superfície del municipi deTremp. Per la seua part, l’alcalde de Tremp,Víctor Orrit, va afirmar que l’ajuntament “no serà un obstacle” si la població de laTerreta decideix unirse al Pont, si bé va qüestionar que la majoria de veïns recolzi aquesta petició.Orrit va dir que les deficiències de laTerreta es deuen a falta de finançament de Tremp,“amb més superfície que el Pla o el Barcelonès”, i va reclamar un tractament que s’adigui amb aquesta singularitat en ajudes com el PUOSC.

Ortega se reúne con el alcalde de Tremp, Víctor Orrit

DIJOUS, 24 DE JULIOL DE 2011


La vicepresidenta del Govern y titular del departamento de Gobernació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, se reunió ayer con el alcalde de Tremp, Víctor Orrit, para abordar temas que afectan esta localidad del Pallars Jussà. La vicepresidenta Joana Ortega se ha comprometido a visitar el término municipal de Tremp a finales de enero, y poder ver in situ las particularidades de uno de los términos municipales más grandes de Catalunya.

martes, 22 de noviembre de 2011

Boni Colomina, amb llicència per a presentar dimissions

Boni Colomina, Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Tremp (PSC-Pascual),ahir es va passar el dia analitzant i comentant, via twitter els resultats del PSC i de la resta dels grups polítics a les darreres eleccions generals del 20N, i entre piulada i piulada ha demanat la dimissió de Mariano Rajoy:
   
bonicolomina Bonifaci Colomina

Después de 4 años escuchando lo mismo, donde las dan las toman: #rajoydimision #MarianoDimision para empezar bien el #dia 1

Davant tanta piulada sobre anàlisis i dimissions, a les 22.40. en Manel Riu ja li va dir
- No cal anar pel twitter plorant, Boni.
- Que t'he dit que no vages pel twitter plorant, Boni, coi!


LA TERRETA DECIDEIX agraeix a Boni Colomina aquesta valentia a l'hora de demanar la dimissió de Mariano Rajoy i li demana que tingui la mateixa valentia per demanar la dimissió de Víctor ORRIT com Alcalde de Tremp.

Boni Colomina que al twitter es presenta com a "Trempolí, empleat públic, socialista, sardanista, horticultor i del Barça", no pot estar d'acord ni amb les formes ni amb el fons que en Víctor orrit està tractant temes tant importants com el Correllengua de Tremples peticions dels habitants de la Terreta i les balances fiscals de l'Ajuntament de Tremp.
Per tant, demanem a Boni Colomina que també faci una piulada
#VÍCTOR  ORRIT, DIMISSIÓ, #  ORRIT, DIMISSIÓ.

lunes, 21 de noviembre de 2011

AVUI/EL PUNT: CATALONIA IS NOT SPAIN

SEGRE: reunió d'Orrit i Ortega sobre l'adscripció de la Terreta al Pont


 DIUMENGE, 20 DE NOVEMBRE DE 2011
L’alcalde de Tremp, Víctor Orrit, preveu reunir-se la setmana que ve amb la consellera de Governació, Joana Ortega, per abordar la possible segregació dels 16 pobles de laTerreta i el seu pas al municipi del Pont de Suert.Així ho va explicar Orrit, dies després que la conselleria expressés la seua “bona disposició” a atendre la petició dels veïns de formar part de l’Alta Ribagorça .Orrit va expressar el seu malestar davant del fet que l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa mediés entre la plataforma veïnal i la conselleria  “sense parlar també amb els ajuntaments implicats”.  Els nuclis de laTerreta sumen unes 10.000 hectàrees, un terç de la superfície total de Tremp.

viernes, 18 de noviembre de 2011


El departament de Governació va expressar ahir la seua “bona disposició” perquè els nuclis de laTerreta de Tremp, 16 pobles que sumen una superfície d’unes 10.000 hectàrees, passin a formar part del municipi del Pont de Suert.Així ho va manifestar la conselleria, que va indicar que estudia la proposta de segregació formulada per la plataforma de veïns. S’ha de recordar que els alcaldes dels dos municipis van abordar aquesta qüestió durant una trobada al juliol . El primer edil del Pont de Suert i delegat de la Generalitat al Pirineu,Albert Alins (CiU), va dir que no tenia constància de les gestions de la plataforma davant del departament de Governació. La conselleria va assenyalar que la proposta dels veïns de laTerreta s’haurà de sotmetre als tràmits per a la segregació deTremp i la seua inclusió al Pont de Suert, així com a la comarca de l’Alta Ribagorça. La zona de la Terreta suposa un terç de l’extensió del municipi del Pallars Jussà.
Per la seua part, la plataforma va fer públic, a través del seu web, el seu agraïment a l’eurodiputat de CiU RamonTremosa per haver exposat davant de la Generalitat les seues reivindicacions

miércoles, 16 de noviembre de 2011

domingo, 13 de noviembre de 2011

La Generalitat de Catalunya es mostra favorable a que la Terreta passi a dependre de l'Ajuntament de Pont de Suert

El passat divendres, 11 de novembre, l'eurodiputat Ramon Tremosa es va reunir amb la vice-presidenta del Govern i Consellera de Governació i Relacions Institucionals  de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, per a explicar-li les reivindicacions de la Terreta de separar-se de l'Ajuntament de Tremp.

En un context de crisi com l'actual amb un deute molt elevat per part de les diferents administracions, la Generalitat no veu viable el crear un nou ens municipal a la Terreta, i menys encara quan aquest territori es troba lluny dels 2000 habitants que estableix la llei. 
Ara bé, la necessitat de millorar el benestar de la gent de la Terreta i de racionalitzar la gestió de les administracions fa que per a la Generalitat sigui molt viable que tot aquest territori, que fins al 1970 depenia dels Ajuntaments d'Espluga de Serra i de Sapeira, i que ara depen de l'Ajuntament de Tremp i de la comarca del Pallars Jussà, passi a dependre de l'Ajuntament del Pont de Suert i del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça.
Aquesta formula, no suposa cap despesa adicional i en canvi apropa l'administració local i els serveis a la gent de la Terreta i contribuiria a millorar la seva qualitat de vida
Es per això que la Generalitat aviat obrirà un expedient per analitzar i proposar aquest canvi i escoltarà a la gent de la Terreta i les seves reclamacions.
Des de la Terreta decideix volem agraïr a Ramon Tremosa el treball realizat per fer arribar les diferents peticions de la Terreta a les diferents administracions.