jueves, 22 de diciembre de 2011

Al Ple Municipal, aprova el conveni de custòdia per a la Roureda d'Aulàs.

Imatges del bloc.
Al bloc dels Manel,s'explica el Ple Municipal d'ahir de l'Ajuntament de Tremp

"23.40
En primer lloc, per desitjar que el pare del Diego Roldan se recupere ben lego. Ànims, Diego.

En segon lloc, per sumar-me a la felicitació que la Maria Pilar ha demanat que el Víctor transmetés als tècnics de l'Àrea de Recursos Naturals. S'ha aconseguit el primer conveni de custòdia per a la Roureda d'Aulàs. Sé que no ha sigut fàcil i sé que és possible que la gent no li done la importància que tine. Parleu amb el Pàngel i amb la resta de treballadors de l'Àrea de Recursos Naturals i entendreu el tresor natural que és eixa roureda de la Ribagorça trempolina".

martes, 20 de diciembre de 2011

Jubach12: Disculpes que delaten (a Boni Colomina)


Diu en Jordi Ubach: :
El passat dia 28 de novembre, el regidor socialista de l’Ajuntament de Tremp, Bonifaci Colomina, publicava el següent text al seu estat de Facebook:
“Per les eleccions municipals R. Tremosa, A. Alins, J. Ubach i altra gent de CiU van intentar fer creure a la gent de la Terreta que ells els hi permetrien tenir un municipi propi, una EMD o que puguessin anar-se’n amb Pont de Suert. La Terreta decideix s’ho va creure i van dimonitzar el PSC de Tremp i el seu alcalde. Ara resulta que passen les eleccions i de tot allò res de res. Ni els deixen ser municipi, ni EMD i l’alcalde de Pont de Suert diu que no els pot agregar per problemes econòmics. Curiós si més no. Naltres que sempre els hi vam dir que respectaríem la voluntat dels veïns i veïnes es veu que som els dolents de la peli. En fi, tot es va posant al seu lloc.”

També ho feia a través de twitter:
“@bonicolomina: Ara es veu que R.Tremosa, A.Alins, J.Ubach i altres de CiU que havien dit a la Terreta que el PSC #tremp els oprimia no els volen. Curiós”
Com podeu veure, es tracta d’unes acusacions concretes fetes per part d’un personatge públic com és el senyor Bonifaci Colomina. Desconec què van dir en Ramon Tremosa i l’Albert Alins a la gent de La Terreta. No sé què els van prometre, solament ho sabran ells mateixos i els propis habitants d’aquella zona. El que sí sé del cert és que en Joan Ubach, alies “mon pare”, no té absolutament res a veure amb el que el Boni comenta.
El fet és que al senyor Boni se li va escapar el “J. Ubach” a l’hora d’escriure el que acabeu de llegir. És quelcom que no vull passar per alt i que considero molt preocupant. No és com quan a l’hora de teclejar se t’escapa una ‘v’ per una ‘b’, o a l’inrevés. No es tracta d’una lletra, es tracta d’un nom, el nom, curiosament, del cap de l’oposició. El Boni sabia perfectament el que escrivia, les seves eren paraules mesurades i conscients, escrites amb tota la intenció.
Doncs bé, avui 5 de desembre, després d’una llarga conversa mantinguda amb un servidor, on li recriminava la seva actitud, en Boni em donava la raó i s’ha disculpat a través de twitter:
“@bonicolomina @jubach12 Tens raó, m’he deixat portar cosa que no s’ha de fer, però no es pot barrejar la vida personal, demano disculpes.”
Disculpes més que acceptades. No és fàcil rectificar, gens ni mica, per això les valoro, com ha de ser. Però la gravetat de la qüestió no varia i, en aquest cas, la disculpa delata. Hauriem de ser capaços tots plegats de condemnar fets com aquest, acusacions fetes sense provar, amb total impunitat i sense cap respecte, acusacions fetes, com deia, per un personatge públic, exposat a crítiques i comentaris que molts cops no són acceptats de bon grat.

El principal problema de tot plegat i el que més greu em sap, és que molta gent llegeix aquestes coses al facebook o al twitter i s’ho creu. No perquè no pugui o no ho vulgui entendre, sinó pel desconeixement que, en general, el ciutadà té sobre els engranatges que mouen el sistema polític. Són engranatges desgastats, antics, i per aquest fet la majoria de gent no entén moltes coses. I m’hi incloc. Estic segur que molta gent veuria el comentari del Boni el dia 28 i se’l deuria creure. Clar, com que ho diu el regidor! Doncs no. No és així. El regidor us mentia, i a més a més, a propòsit.


Jo, però, em considero afortunat de tenir a prop algú que sí que hi entén, que actualment s’hi dedica, que em pot fer cinc cèntims de tot plegat i que és capaç de desxifrar-me molts comportaments i moltes accions sospitoses que es duen a terme en aquest poble. Us puc assegurar també que, tot i que sí que és veritat que aquesta persona forma part d’un partit polític i d’una ideologia concreta, de moment tinc la immensa sort d’escriure lliurement sense cap força superior que limiti o poleixi les meves paraules, les meves accions ni els meus comportaments. Com ho fa ell.

Intentaré anar desxifrant-vos coses. I qui no ho vulgui entendre, que no ho faci.

Ajuntament de Tremp.Butlletí: Tremp divulga el patrimoni natural de la Terreta


L’Ajuntament de Tremp ha signat un acord de custòdia amb l’Estació Biològica del Pallars Jussà per portar a terme accions de conservació i divulgació d’espais naturals de la Terreta. L’acord preveu compatibilitzar l’ús del territori i l’explotació de les finques amb la conservació dels elements naturals i paisatgístics. Els espais inclosos en l’acord formen part de l’Espai d’Interès Natural i la Xarxa Natura 2000 de la Vall alta de Serradell – Terreta – Sant Gervàs. Fa més de 10 anys que l’Ajuntament de Tremp treballa perquè els recursos naturals de la Terreta siguin un estímul per al desenvolupament econòmic de la zona. Per això, s’ha creat una xarxa de senders de més de 100 km, s’han instal·lat miradors i àrees de pícnic, i s’ha creat un canyet per a l’alimentació de carronyaires i un aguait per a fotògrafs i naturalistes.

jueves, 15 de diciembre de 2011

Segre: Obres en nuclis agregats de Tremp

 Diumenge, 11 de desembre de 2011
 L’ajuntament de Tremp ha donat llum verda a les obres a la seu municipal deVilamitjana, la via de circumval·lació de Fígols, l’ordenació de la plaça de la Bassa de Sapeira, la reforma del local social i el forn de Puigcercós, així com la renovació de la xarxa d’aigua i sanejament de Suterranya.

miércoles, 7 de diciembre de 2011

L'Ajuntament de Tremp augmentarà l'IBI i el rebut de l'aigua al 2012

El ple municipal de Tremp del passat 9 del novembre, el dels Pirates, segons en Manel Riu ens informa de com l'Ajuntament de Tremp camufla l'augment de l'IBI i de l'aigua:

"17:05
"Anem als actes de pirateria importants (però torna'm la càmera, bandido!). El Bonifaci Colomina va dir al seu twitter fa poc:



L'Ajuntament de #tremp congelarà els impostos el 2012 (IBI urbana i rústica, vehicles, aigua, taxes) com s'ha fet els darrers 4 anys


"Mientes, Colomina, y tú lo sabes", com va dir aquell. Comencem per l'IBI, el que s'ha anomenat tota la vida la contribució. Bé, el ple no ha modificat la contribució, cert. Les finques urbanes pagaran el 2012 un 0,57%, com el 2010 i el 2011. Fins ací pareix que el Boni tinga ragó; però, però, però... Mireu els vostres rebuts de la contribució de 2010 i 2011. Oi! Què passa? Eh que vau pagar més el 2011 que el 2010? Si fa o no fa, un 13% més. O siga que, si el 2010 vau pagar 100 pel vostre pis, el 2011 en vau pagar 113. Ai, coi! No hèvem quedat que tant un any com l'altre se va pagar un 0,57% de contribució? Sí, però la base imposable, el valor cadastral, la valoració oficial de la finca o com carai en volgueu dir va augmentar un 13%. Per molt que el 0,57% no canvie, s'aplica a un valor de finca cada any més alt i mos toca pagar una contribució més elevada. I ara què passarà el 2012? Doncs tres quarts del mateix: també hi haurà un increment del 13% en el valor de les finques i, per tant, en la contribució.


En resum: si el 2010 vau pagar 100, el 2011 vau pagar 113, i el 2012 pagareu 127,69. De pagar 100 a pagar 127,69 en dos anys. Què diu que has dit de congelar, Boni?
"Quatre passes cap al sud: la contribució urbana. Un, dos, tres, quatre. Quatre més cap a estribord: direm que la congelem. Set, vuit, nou, deu. 113 de l'any passat són 127 enguany. Ara ja tinc el tresor, or, or! Com vols que no siga ric, poderosament ric, Tremp, estant a la teua vora!"
17:33
No, no eva el Víctor (que t'he dit que me tornes la càmera, bandido!). Eva no sé qui que m'ha dit que la millor inversió del món eva comprar amb bones obres un tros de cel. Li he preguntat quin eva el valor cadastral d'un tros de cel i quina eva la contribució. M'ha contestat que un tros de cel no tiniva preu i que la contribució de Déu a la nostra salvació eva constant. Constant? Un 0,57% congelat, m'imagino. Li he tancat la porta als morros. No hauria d'haver obert; però pel forat de la porta no he pogut distingir qui eva. Diuen que l'espiera de les portes serveix per veri qui truca al timbre. Ni cas! Truque qui truque, jo, quan miro per l'espiera, sempre veig al replà la cara del Karl Malden o la de la Gotzone Mora.


A les 18:32


Per on anàvem? Ah, sí, la frase del Boni:

L'Ajuntament de #tremp congelarà els impostos el 2012 (IBI urbana i rústica, vehicles, aigua, taxes) com s'ha fet els darrers 4 anys

IBI liquidat; parlem de l'aigua. Home, sí, el ple no ha aprovat cap modificació del preu de l'aigua; però tampoc no és l'Ajuntament qui el fixa. Fa quatre anys que l'Ajuntament va cedir la gestió de l'aigua a l'empresa GIACSA, les accions de la qual pertanyen a un pujal d'Ajuntaments (al de Tremp també). La cessió se va formalitzar amb un contracte-programa que avui —astí voleva arribar— s'ha modificat. Ja veràs tu quines modificacions:
1. Dels 240.000 € que GIACSA heva d'invertir entre 2009 i 2011 en obres d'aigua (canalitzacions noves, comptadors, reparacions...) només n'ha invertit 160.000. Avui el ple ha decidit perdonar-li'n 50.000. Vaja, que dels 80.000 € que quedaven per invertir només cal que se'n gasten 30.000. Magnífic!
2. Totes les inversions a partir de 2012 van de mal borràs perquè diu que GIACSA no respira, diu que van ofegats (jo no sé per què se dediquen a l'aigua si no saben nedar). Avui el ple ha decidit que endavant les atxes, que no cal que invertisquen ni un euro més fins que no respiren. Ole!
3. GIACSA ha tingut enguany unes pèrdues que els propietaris han d'assumir. Per eixes pèrdues, a l'Ajuntament de Tremp, com a copropietari, li correspondria pagar 19.000 €. Avui el ple ha decidit que sí, que sí, que l'Ajuntament pagarà els 19.000 €. Bestial!
4. Els rebuts de l'aigua els ha de cobrar GIACSA. Avui el ple ha aprovat que facen el que puguen en funció de la fiscalitat i quemsejó. I no se sap si el rebut de l'aigua s'apujarà o no. Epustuflant!
O siga que fa quatre anys que els rebuts de l'aigua són astronòmics per mor de tindre un bon servici i unes bones inversions; i ja veus tu en què ha quedat tot: paga'n 19.000, perdona'n 50.000, deixa que facen el que puguen a partir d'ara... Això sí, ja verem si s'apuja encara més el rebut. Congeladíssims estem, Boni.

La Maria Pilar ha presentat en nom d'ERC-SIP una moció per retirar la gestió de l'aigua a GIACSA. CiU i ERC-SIP hi han votat a favor; PSC-Pascual, en contra. Moció no aprovada i qui dia passa any empeny."

jueves, 1 de diciembre de 2011

El nou equip de govern de l'Ajuntament de Tremp de l'època victoriana: el PSC-Pascual

Imatges del Bloc dels MANEL
El passat 11 de juny es va constituir el nou Ajuntament  per als propers quatre anys amb un pacte de govern entre el PSC del Víctor Orrit i en Joan Pascual de Reagrupament. Reagrupament s'ho va pensar i re-prensar i finalment al mes d'octubre la Direcció Nacional el va expulsar de manera definitiva i oficial a en joan Pascual,que ja tocava.
Què qui és Joan Pascual?. Mireu aqui l'abans del 11J i el desprès, és la conversió del Dr. Jekyll i Mr Hyde.                                         
Si en Pascual finalment ha estat expulsat de Reagrupament, a quin partit representa i qui governa amb el PSC? Segurament el pacte de l'Ajuntament de Tremp abans era del PSC-Reagrupamet i ara del PSC-Pascual, canvien els noms, però no canvien NI les persones NI els sous NI la mala llet que tenen a l'hora de tractar, ignorar o parlar dels diferents aspectes de la Terreta o del Correllengua de Tremp, i sols portem mig  any.