martes, 4 de mayo de 2010

L´INFORME ROCA PARLAVA DE LA TERRETA


"L'Informe sobre la revisió del model d'organització territorial de Catalunya", conegut informalment com "Informe Roca", és la proposta de reorganització territorial de Catalunya publicada al desembre del 2000. Aquest informe fou redactat per una comissió de vuit experts, quatre d'ells geògrafs, creada per Govern de la Generalitat a instàncies dels grups parlamentaris i va estar presidida per Miquel Roca i Junyent
L'objectiu era «estudiar i elaborar un informe que permeti revisar el model d'organització territorial de Catalunya, que posteriorment es plasmarà en les iniciatives legislatives adients». Amb aquest objectiu es fa una proposta de reorganització del conjunt de les divisions territorials de Catalunya amb la amb la finalitat de racionalitzar l'administració pública i fer més eficaç la prestació de serveis públics a la població.
Es contemplen tres nivells d'administració: municipal, comarcal i regional amb la fusió de les províncies i àmbits funcionalsde la Generalitat en vegueries.


L'INFORME ROCA parla també de LA TERRETA; a la pàgina XXVII diu textualment:

" Els antics municipis d'Espluga de Serra i de Sapeira van ser agregats a Tremp el 1970. Tenen millor accès.Tenen millor accès per carretera al Pont de Suert (N-230) que a Tremp (C-1311 pel Coll de Montllobar). Corresponen a un sector ribagorçà (la Terreta) tant topogràficament (són tributaris de la Noguera Ribagorçana) com històricament".

Per a més informació de l'Informe Roca: http://ca.wikipedia.org/wiki/Informe_Roca

No hay comentarios:

Publicar un comentario