lunes, 26 de abril de 2010

ELLS VAN DIR QUE NO...MEMÒRIA HISTÒRICA A LA TERRETA (I)

Al 1970 els històrics ajuntaments d' Espluga de Serra i de Sapeira van passar a dependre de l' Ajuntament de Tremp. Ja es portaven trenta anys de Dictadura franquista on era habitual el "ordeno i mando" i per mitjà d'un Decret al Butlletí corresponen, del dia a la nit, de la claror a la foscor; els dos ajuntaments de la Terreta van passar a dependre de Tremp, situata la llunyana Conca de Tremp. La poca població de la vall feia inviable econòmica i administrativament l'existència d'aquests ajuntaments com a tals, però a diferència d'altres ajuntament propers NO es va facilitar la unió entre dos ajuntaments per a crear-ne un de tercer.
EL RESULTAT:
Quaranta anys desprès la llunyania de l'Ajuntament de Tremp encara és vigent i per anar a fer tràmits burocràtics més simples es necessita més d'una hora de viatge d'anada i un altra de torna (més de dos-cents kilòmetres en total). L'administració local més propera no compta en que aquests ciutadans no es poden passar la setmana viatjanta l'Ajuntament per a buscar un simple certificat i li diuen que torni demà.
Les mancances dels nuclis de La Terreta a nivell de clavegueram, enllumenat, carrers i pistes són considerables, respecte a altres nuclis de població també agregats o a la mateixa ciutat de Tremp. Aquetsts importants greuges comparatius en els serveis no existeixen a l'hora de la recaptació d'imposts on tots els ciutadans són tractats de la mateixa manera.
AHIR...FRANCO VA DIR NO A UN AJUNTAMENT DE LA TERRETA...
AVUI...ORRIT DIU NO A UNA SEGREGACIÓ DE LA TERRETA
LA TERRETA DECIDEIX DIU SI A LA SEGREGACIÓ
AJUNTAMENT DE LA TERRETA...
AJUNTAMENT 948 DE CATALUNYA

No hay comentarios:

Publicar un comentario