miércoles, 6 de octubre de 2010

FRANQUISME SOCIALISTA SOCIOLÒGIC

ELECCIONS 28-N: FRANQUISME SOCIOLÒGIC




Que un govern d'esquerres com el tripartit, des de la seva pretesa superioritat moral, acabi la legislatura convocant les eleccions en un dia de partit Barça-Madrid, em recorda inevitablement els darrers anys del franquisme. Al final de la dictadura tot servia per tapar la mala política i la mala gestió econòmica i el futbol, com a gran esport de masses que llavors començava a ser, era el circ perfecte per aquell dictador cínic que va arribar a dir "haga como yo y no se meta en política". Us adjunto unes ampliacions del breu comentari que ahir vaig fer al meu facebook, i que avui ha merescut que en Jordi Basté se'n fes ressò a RAC-1 i que en Carles Francino em donés entrada, també a quarts de nou del matí i durant 10 minuts, al seu programa per tal d'explicar el franquisme sociològic de Montilla. Quin ofici, aquest de polític, i quin país!! Ni un ni l'altre em van entrevistar durant la campanya electoral de l'any passat i tampoc no tenen interés en la creixent i influent feina que es fa al Parlament Europeu i en la qual hi estic participant directament (ara acabem de tancar una molt important reforma del sistema financer europeu i estem debatent els corredors ferroviaris de mercaderies del futur). No em negareu que aquest periodisme dóna incentius racionals creixents per a veure qui la diu més grossa...


1.- Tant dolentes són les enquestes del PSC? Ja sabíem que les possibilitats d'un tercer tripartit passen perquè la participació sigui la més baixa de la història a Catalunya, amb el descrèdit i la deslegitimació que aixó comportarà per a l'autonomia catalana i per al proper govern (i les seves reivindicacions). El PSC va passar-se 23 anys dient que Pujol era president gràcies a l'abstenció diferencial catalana, però el segon tripartit batrà el rècord d'abstenció, de vot en blanc i de vot a tot tipus de llistes no-convencionals. Tot un èxit del segon govern d'esquerres.


2.- Una crisi econòmica com la que vivim ben bé mereix una campanya de 15 dies parlant d'economia, centrada en les sortides de la crisi econòmica, com ha passat aquest juny a Holanda. Una crisi política com la que vivim també mereix que parlem de que, per a sortir-ne millor, ens cal més autogovern, més ben dit la independència fiscal i de les infraestructures, com ha passat aquest mes de juny a Bélgica. Una crisi com la que patim, sense comparació a Europa, ben bé mereix que el debat econòmic i polític centri la vida social i mediàtica de la darrera setmana de campanya. Però hi ha qui té interés en tapar els problemes reals de la gent i els debats decisius dels catalans, i pretén que parlem de moltes i superificals coses, abans que revisar a fons una pèssima gestió de govern de coalició i, sobretot, que parlem a fons de les propostes de futur.


3.- Quina mala imatge portes enfora ha donat el govern català!! Quan ahir ho comentava a la reunió del grup liberal, molts diputats europeus no s'ho podien creure. Amb decisions com aquesta la Catalunya del PSC i dels tripartits està més a prop dels populismes revolucionaris sud-americans que no pas de les socialdemocràcies reformistes centreeuropees. Un PSC que s'autoanomena en exclussiva progressista però que vota majoritàriment a favor dels toros, mentre que la CiU a la qual anomana "les dretes" hi vota majoritàriament en contra. Un detall que ahir, en la reunió del grup, també van apreciar molt els diputats liberals i demòcrates.

5.- En els seus darrers anys de vida Franco sabia que venia darrera seu una democrácia i un estat de les autonomies, però va deixar-ho tot lligat i ben lligat. Per a una Catalunya autònoma Franco sempre hauria desitjat un president dòcil al centralisme que ell va crear (AENA és un invent de l'any 1970 i no ha patit canvis des de llavors ençà). Per a una Catalunya autònoma Franco sempre hauria desitjat un president sense ambició nacional catalana, regionalista i claudicant a l'espanyolisme d'Estat que practiquen els alts funcionaris de Madrid. Per a mi ni Pujol ni Maragall van respondre a aquest perfil derrotat, que condemna a la desaparició a la nació catalana. Montilla en canvi, l'aposta personal de Joan Puigcercós al 2003 i al 2006, s'acomiada com a president de Catalunya amb un gest inequívoc de franquisme sociològic.

Ja han passat poques setmanes d'aquests comentaris de Tremosa. ARA... des de la TERRETA, ens preguntem...i l'actitud de l'Alcalde VICTOR ORRIT (PSC) és la
mateixa que la d'un deixeble de JOSÉ MONTILLA?.
1. Els seus comportaments amagant o no facilitant la documentació demanada per ciutadans del seu Ajuntament o per ERC, no és un comportament sectari i poc democràtic?
.

2.-En temps de crisi econòmic, d'un molt elevat percertantge d'atur (el doble que la mitjana europea), amb quasi la meitat dels joves aturats, amb un fort endeutament de les administracions locals i comarcals és la millor manera anar fent excursions, viatges i dinars gratuïts entre els diferents sectors socials?. Pa i circ, que així el poble està entretingut i ni pensa ni parla sobre el futur del seu poble, del seu país.

6 comentarios:

  1. Us escriu el membre d'una familia de tradició republicana que s'ha sentit profundament ofès al veure's inclòs dins d'un article encapçalat per una foto de Franco fent la salutació feixista.L' únic delicte ha estat assistir a una sortida per conéixer la comarca on he nascut i visc.També us he de dir que , afortunadament , encara em puc pagar un dinar i que el fet de fer aquesta trobada no em fa oblidar , en cap moment , els problemes del país , tal com es diu en aquest desafortunat i insultant article.

    ResponderEliminar
  2. Som molts els que ens preguntem qui sou i quins interessos us mouen per a escriure articles tan fora de lloc com aquest.Sembla que el vostre únic objectiu és crear un corrent d'opinió que culpabilitzi únicament a la gestió de l'Ajuntament de Tremp i al seu alcalde de totes les mancances que pateix la Terreta.
    Critiqueu , de manera sistemàtica , les actuacions de l'Ajuntament de Tremp i intenteu enfrontar als veïns dels diferents pobles de la Terreta , manipulant informacions ( alumnes que s'han de desplaçar enfront a ramaders , veïns permanents de la Terreta enfront al que vosaltres anomeneu "turistes" , interessos particulars amagats sota interessos col.lectius...). A tot això hi cal afegir que la informació que doneu és parcial i , de vegades , no respon a la realitat ; doncs seguiu intentant crear falses espectatives de segregació , tot i sabent que a la Terreta no es compleixen les condicions necessàries segons la legislació vigent.
    D'altra banda insistiu en el gran problema que suposa la llunyania de Tremp de la Terreta i sabeu perfectament que actualment quasi tots els tràmits es poden realitzar via internet i que , inclús , es pot votar per correu , evitant d'aquesta manera la majoria dels desplaçaments.
    És cert que la terreta té moltes mancances i necessitats , últimament incrementades per la recuperació de pobles , fins fa no gaire abandonats ; però és injust no reconèixer assoliments i encerts de la gestió de l'Ajuntament de Tremp a l'última dècada , independentment del seu color polític :
    - Pont de la Terreta.Una obra important que ha millorat l'accès a la zona , malgrat l'oposició inicial d'alguns.
    - Captació d'aigua i llum als nuclis habitats.
    - Senyalització de camins.
    - Promoció turística (Inclusió al Projecte Ribagorça Romànica).
    - Creació de la ruta i el Casal dels voltors.
    - Col.laboració econòmica per pavimentar els carrers dels nuclis.
    - Projecte progressiu d'implantació de banda ampla.
    - Pla d'instal.lació de centres d'atenció de l'Ajuntament als nuclis per a estalviar desplaçaments dels veïns a Tremp.
    - Projecte de renovació integral de la carretera de circumval.lació de la Terreta. Amb la primera fase molt avançada.
    - Redacció i tramitació d'un nou pla urbanístic municipal ( totalment necessari per evitar l'anarquia urbanística).
    Tots aquests projectes ,que requereixen una important financiació i impliquen a totes les administracions , dubtem que s'haguessin dut a terme sense la voluntat política , tramitació i gestió de Tremp. Es per això que considerem poc rigorós insinuar espoli fiscal , sense un conèixement més exhaustiu.
    D'altra banda comparar Franco amb Montilla i Orrit i acusar als 140 veïns de Tremp , interesats en conèixer la Terreta , de participar en una actuació de circ "que així el poble està entretingut i ni pensa ni parla sobre el futur del seu poble , del seu país" són insults intolerables que us desqualifiquen com a interlocutors dels habitants i amics de la Terreta.És per això que us animem a formar , juntament amb el senyor Tremosa ,un partit polític que plantegi propostes concretes a tot allò que critiqueu , i així , potser , tothom podria conèixer els vostres interessos i ,d'aquesta manera segons el nombre de vots obtinguts es podria conèixer la vostra veritable representativitat.

    ResponderEliminar
  3. Molt bè, bon comentari!!!

    Visca l' actual Terreta, als que no els hi agrada és perquè no la gaudeixen!
    I Franco és aigua passada per sort!

    ResponderEliminar
  4. Excel.lent comentari !! El recolzem en tots els seus punts.

    Ja era hora que algú tingués els COLLONS de dir el què pensem la majoria i ja se us comença a veure el "plumero" als que intenteu manipular i parlar en nom de la Terreta , quan segurament sou molts menys dels que voleu fer veure que sou.

    Signat : Col.lectiu de defensa de la Terreta "Jo no sok tonto."

    ResponderEliminar
  5. Benvolgut/da Sr. de familía republicana:
    Lamentem que s'hagi ofès per aquest article, especialment per les imatges. Com pot comprobar les hem tret les imatges i hem ficat alguna de nova que hi ha per internet. No era la nostra intenció criticar als assistents a la trbada ni comparar al dictador amb tots vostès.
    Ens agradi o no, no és pot comparar cap Dictadura, i mot menys la franquista amb el sistema democràtic que vivim, però si que es poden equiparar amb actes i actituds autoritàries heretats d'aquells anys.
    Aquests termes tant durs, no els diem sols nosaltres, també els companys d'ERC a l'Ajuntament de Tremp han realitzat unes declaracions similars.
    Per un altra banda, no voliem criticar als assistents a aquesta visita, era una crítica a l'actitud de l'Ajuntament que realitza aquests actes i d'altres i desprès es queixarà que no té diners. Aquest comportament no és exclusiu de Tremp, ho fan tots els partits polítics i els ajuntaments que sembla que per a ells la crisi i el que succeeix al seu voltant els importa ben poc: a Tremp, són els del PSC; en un altre poble són del PSC, ERC, CIU, ICV, PPC ó Ciutadans.
    En definitiva, lamentem que s'hagi interpretat d'aquesta manera i especialment que s'hagi molestat.Li tornem a demanar disculpes per aquesta confusió.

    De la resta de comentaris sobre qui som o deixem de ser, en parlem demà, si es mira les imatges del bloc es pot endevinar alguns dels membres, o no?

    ResponderEliminar
  6. Resposta sense futur!!

    Enveja de no poder assistir a aquest dinar per tafanejar.

    Merci.

    ResponderEliminar