lunes, 4 de julio de 2011

El Punt: Orrit nomena primer tinent d'alcalde al regidor d'Rcat i li dóna dedicació exclusiva


Joan Pascual no fa cas de la petició del seu partit de tornar l'acta de regidor i es converteix en el primer regidor trànsfuga del mandat a Catalunya
Rebrà una assignació de 26.600 euros anuals per fer de regidor de Seguretat i Serveis
El regidor d'ERC plega després de 16 anys al consistori



El ple d'aprovació del cartipàs municipal de l'Ajuntament de Tremp va ser alguna cosa més que un tràmit. Va servir per comprovar en què se substancia l'acord assolit entre el PSC i el regidor de Reagrupament (Rcat) i va significar també l'adéu del portaveu d'ERC al consistori, Josep Ardanuy.

L'alcalde, Víctor Orrit (PSC), ha situat el regidor que li ha donat la continuïtat a l'alcaldia, Joan Pascual (Rcat), com a primer tinent d'alcalde i responsable de dues àrees de pes en el dia a dia municipal: Seguretat Ciutadana i Serveis Municipals. Orrit i Pascual seran els únics edils amb dedicació exclusiva a l'Ajuntament, i cobraran per la feina una assignació de 40.000 euros anuals en el cas de l'alcalde i 26.600 euros anuals en el cas de Pascual. Ahir, el ple va aprovar amb els vots del govern una assignació del 50% d'aquesta xifra per proveir fons per a aquesta despesa durant la segona meitat de l'any.

El primer trànsfuga

Tant la direcció local com la direcció nacional de Reagrupament estan en contra del pacte signat pel seu regidor a Tremp amb el PSC i així ho va fer saber la direcció nacional en un comunicat on anunciava l'obertura d'un expedient d'expulsió i li exigia que retornés l'acta de regidor. Tot i això, ahir Pascual no es va voler donar per assabentat i, en resposta a unes paraules del portaveu d'ERC, va dir que ell no ha rebut cap comunicació per part del seu partit, de manera que no es considera expulsat. De fet, dins l'organigrama de l'Ajuntament Pascual s'ha inscrit com a regidor de Reagrupament. Pascual és el primer regidor trànsfuga (és a dir, que pacta la formació d'una majoria de govern en contra de les directrius del partit pel qual ha estat escollit) en el mandat municipal que acaba de començar.

El govern es completa amb un equip continuista en les àrees de pes de l'Ajuntament: Bonifaci Colomina serà tercer tinent d'alcalde i continuarà amb Obres i Urbanisme, Sílvia Romeo serà quarta tinent d'alcalde i seguirà com a regidora de Cultura, i Maria Teresa Montanuy serà la segona tinenta d'alcalde i regidora de Serveis Personals. L'alcalde Orrit controlarà directament l'àrea econòmica i de recursos humans de l'Ajuntament.

L'oposició es va limitar a abstenir-se davant d'un acord de formació de govern del qual no havien estat informats fins a dues hores abans del ple. El portaveu de CiU, Joan Ubach, va protestar per aquest fet i va assenyalar la seva sorpresa pel fet que l'àrea d'esports no recaigués en Diego Roldán, esportista professional escollit regidor en la llista del PSC, i va criticar la gestió feta fins ara en aquesta àrea per Miquel Farré, que repeteix al càrrec.

Comiat a ERC

El regidor d'ERC-SIP, Josep Ardanuy, no va poder dir la seva perquè va renunciar a l'acta de regidor i l'alcalde, en un gest que va ser criticat per inelegant i innecessari per part dels regidors de CiU, va col·locar la seva renúncia com a primer punt de l'ordre del dia, quan això habitualment en acabat d'un ple. Això va deixar ERC-SIP sense regidor durant la resta del ple. Ardanuy va fer un discurs de comiat on va dir que la seva renúncia obeeix a la nova situació política generada al municipi (durant la campanya Ardanuy va dir que si no s'aconseguia formar una majoria alternativa al PSC deixaria pas a gent nova al seu grup) i va fer un balanç globalment positiu de la seva estada a l'Ajuntament, on hi ha estat 16 anys i ha estat en totes les posicions: al govern amb el PSC, al govern amb CiU i a l'oposició. Ardanuy deixa pas ara a la número 3 de la llista d'Esquerra, Pilar Cases. El segon a la llista, el militant de Solidaritat Independentista del Pallars, el professor i escriptor Manel Riu, ha renunciat per l'acord entre els grups coaligats que, en cas d'obtenir un sol regidor, aquest seria d'Esquerra.



1 comentario:

  1. En VICTOR ORRIT mana a cambi de donar un gran sou al senyor PASCUAL que es un transfuga i un venut ès nota que el sou no la de pagat de la seva butxaca el VICTOR.

    ResponderEliminar