miércoles, 7 de diciembre de 2011

L'Ajuntament de Tremp augmentarà l'IBI i el rebut de l'aigua al 2012

El ple municipal de Tremp del passat 9 del novembre, el dels Pirates, segons en Manel Riu ens informa de com l'Ajuntament de Tremp camufla l'augment de l'IBI i de l'aigua:

"17:05
"Anem als actes de pirateria importants (però torna'm la càmera, bandido!). El Bonifaci Colomina va dir al seu twitter fa poc:



L'Ajuntament de #tremp congelarà els impostos el 2012 (IBI urbana i rústica, vehicles, aigua, taxes) com s'ha fet els darrers 4 anys


"Mientes, Colomina, y tú lo sabes", com va dir aquell. Comencem per l'IBI, el que s'ha anomenat tota la vida la contribució. Bé, el ple no ha modificat la contribució, cert. Les finques urbanes pagaran el 2012 un 0,57%, com el 2010 i el 2011. Fins ací pareix que el Boni tinga ragó; però, però, però... Mireu els vostres rebuts de la contribució de 2010 i 2011. Oi! Què passa? Eh que vau pagar més el 2011 que el 2010? Si fa o no fa, un 13% més. O siga que, si el 2010 vau pagar 100 pel vostre pis, el 2011 en vau pagar 113. Ai, coi! No hèvem quedat que tant un any com l'altre se va pagar un 0,57% de contribució? Sí, però la base imposable, el valor cadastral, la valoració oficial de la finca o com carai en volgueu dir va augmentar un 13%. Per molt que el 0,57% no canvie, s'aplica a un valor de finca cada any més alt i mos toca pagar una contribució més elevada. I ara què passarà el 2012? Doncs tres quarts del mateix: també hi haurà un increment del 13% en el valor de les finques i, per tant, en la contribució.


En resum: si el 2010 vau pagar 100, el 2011 vau pagar 113, i el 2012 pagareu 127,69. De pagar 100 a pagar 127,69 en dos anys. Què diu que has dit de congelar, Boni?
"Quatre passes cap al sud: la contribució urbana. Un, dos, tres, quatre. Quatre més cap a estribord: direm que la congelem. Set, vuit, nou, deu. 113 de l'any passat són 127 enguany. Ara ja tinc el tresor, or, or! Com vols que no siga ric, poderosament ric, Tremp, estant a la teua vora!"
17:33
No, no eva el Víctor (que t'he dit que me tornes la càmera, bandido!). Eva no sé qui que m'ha dit que la millor inversió del món eva comprar amb bones obres un tros de cel. Li he preguntat quin eva el valor cadastral d'un tros de cel i quina eva la contribució. M'ha contestat que un tros de cel no tiniva preu i que la contribució de Déu a la nostra salvació eva constant. Constant? Un 0,57% congelat, m'imagino. Li he tancat la porta als morros. No hauria d'haver obert; però pel forat de la porta no he pogut distingir qui eva. Diuen que l'espiera de les portes serveix per veri qui truca al timbre. Ni cas! Truque qui truque, jo, quan miro per l'espiera, sempre veig al replà la cara del Karl Malden o la de la Gotzone Mora.


A les 18:32


Per on anàvem? Ah, sí, la frase del Boni:

L'Ajuntament de #tremp congelarà els impostos el 2012 (IBI urbana i rústica, vehicles, aigua, taxes) com s'ha fet els darrers 4 anys

IBI liquidat; parlem de l'aigua. Home, sí, el ple no ha aprovat cap modificació del preu de l'aigua; però tampoc no és l'Ajuntament qui el fixa. Fa quatre anys que l'Ajuntament va cedir la gestió de l'aigua a l'empresa GIACSA, les accions de la qual pertanyen a un pujal d'Ajuntaments (al de Tremp també). La cessió se va formalitzar amb un contracte-programa que avui —astí voleva arribar— s'ha modificat. Ja veràs tu quines modificacions:
1. Dels 240.000 € que GIACSA heva d'invertir entre 2009 i 2011 en obres d'aigua (canalitzacions noves, comptadors, reparacions...) només n'ha invertit 160.000. Avui el ple ha decidit perdonar-li'n 50.000. Vaja, que dels 80.000 € que quedaven per invertir només cal que se'n gasten 30.000. Magnífic!
2. Totes les inversions a partir de 2012 van de mal borràs perquè diu que GIACSA no respira, diu que van ofegats (jo no sé per què se dediquen a l'aigua si no saben nedar). Avui el ple ha decidit que endavant les atxes, que no cal que invertisquen ni un euro més fins que no respiren. Ole!
3. GIACSA ha tingut enguany unes pèrdues que els propietaris han d'assumir. Per eixes pèrdues, a l'Ajuntament de Tremp, com a copropietari, li correspondria pagar 19.000 €. Avui el ple ha decidit que sí, que sí, que l'Ajuntament pagarà els 19.000 €. Bestial!
4. Els rebuts de l'aigua els ha de cobrar GIACSA. Avui el ple ha aprovat que facen el que puguen en funció de la fiscalitat i quemsejó. I no se sap si el rebut de l'aigua s'apujarà o no. Epustuflant!
O siga que fa quatre anys que els rebuts de l'aigua són astronòmics per mor de tindre un bon servici i unes bones inversions; i ja veus tu en què ha quedat tot: paga'n 19.000, perdona'n 50.000, deixa que facen el que puguen a partir d'ara... Això sí, ja verem si s'apuja encara més el rebut. Congeladíssims estem, Boni.

La Maria Pilar ha presentat en nom d'ERC-SIP una moció per retirar la gestió de l'aigua a GIACSA. CiU i ERC-SIP hi han votat a favor; PSC-Pascual, en contra. Moció no aprovada i qui dia passa any empeny."

12 comentarios:

  1. Recordem-li al Boni que els que menteixen a le Terreta no son pas els senyors Alins,Ubach,i,Tremosa de CIU sino que son els del PSC amb Orrit,Boni,i,Pascual els que menteixen a Tremp i la Terreta

    ResponderEliminar
  2. Curiós, aquesta setmana amb dos ponts els que van a favor de Tremp, no diuen res. Serà que els funcionaris de l'Ajuntament de Tremp han fet pont i no poden contestar. Bon cap de setmana i fins dilluns.

    ResponderEliminar
  3. ALGU HO HABIA DE DIR.................

    ResponderEliminar
  4. Ya està tot dit....... Tots plegats ens estem fent massa pessats, dient sempre el mateix....per no arribar enlloc.......Quina pena!.......

    ResponderEliminar
  5. Per què no sou una mica més constructius i no torneu sempre a lo mateix? És tan fàcil sempre culpabilitzar als de fora i no buscar solucions on realment poden ser.Esteu molt equivocats si penseu que les úniques veus discordants són les dels funcinaris de l'Ajuntament de Tremp.Sortosament l'època de la censura i de l'autoritarisme ja ha passat i tothom pot edxpressar les seves opinions . Perquè no compteu amb les opinions de les persones que us envolten i fem entre tots de la Terreta un espai de diàleg i consens , en el que tots estiguem representats i no només aquells que alcen més la veu i que confonen interessos personals amb interessos col.lectius?

    ResponderEliminar
  6. Aquí l'uníc que vol confondre es l'ajuntament de tremp i els seus tecnics que feu i desfeu com voleu .El tema de ser més o menys constructius,ja hus en cuideu vosaltres ja que DIVIDE Y VENCERAS i aixo mateix es el que heu fet durant 40 anys .Aixo que tothom pot expressar les seves opinions, dons si pero com nomes s'escolta als de sempre llavors millor no dir-vos res ja que no serem escoltats,per tant QUAN AVANS TRENQUEM AMB VOSALTRES MOLT MILLOR...............

    ResponderEliminar
  7. No són sols els funcionaris de Tremp els únics que volen el "divide y vencerás", també els de PSC-Pascual es preocupen poc de la Terreta sols hi ha que mirar les balances fiscals que ens van presentar(sense paper oficial, amb notes amb bolígrafs),un nen de cinc anys les faria mil vegades millor,i entregar-les li ha costat més d'un any. Portem més d'any i mig esperant el cens electoral de la Terreta, la definició de EMD dins de Tremp, o fer una consulta popular que ells no volen fer i vol que siguin els altres els que li facin la feina. LA TERRETA DECIDEIX...

    ResponderEliminar
  8. MOLT BO!!!!!!!!LLASTMA NO N'HI HAGI MES COM VOSALTRES AIXO ES TOCAR ON PICA PER QUE N'ESTEM FARTS DE VIVIDORS A COSTELLES DE LA TERRETA

    ResponderEliminar
  9. QUANTA PARANOIA HI HA PEL MÓN !!! ESTEM APANYATS AMB GENT COM VOSALTRES!

    ResponderEliminar
  10. LA PARANOIA LA TENS TU AL CAP,ELS QUE ESTEM BEN APANYATS SOM NOSALTRES ELS QUE FA 40 ANYS QUE ESTEM ESPERAN ALGUN SERVEI BASSIC DE L'AJUNTAMENT I ESTEM PITJOR QUE QUAN ENS VAN PORTAR A TREMP SENSE PREGUNTAR-MOS SI MOS ANABA BE.DESGRACIADAMENT PITJOR IMPOSSIBLE

    ResponderEliminar
  11. MOLTA PARANOIA, TAMBÉ ÉS PARANOIA QUE EL PROPER ANY PAGAREM MÉS D'IBI, O QUE AQUEST ANY DE L'AJUNTAMENT DE TREMP HAN AUGMENTAT EL SOU DE PASCUAL (DE 500 A 2200 €/MES) I D'ORRIT (DE O A 600 €), I A MÉS EN VÍCTOR ORRIT COBRA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA (MÉS DE 3000 € AL MES).ESTEM APANYATS AMB AQUESTS AMB AQUESTS POLÍTICS.

    ResponderEliminar
  12. Parlers d`un espaì de diàleg tot saben que l`ajuntament mai l`ha volgut aquest diàleg amb la Terreta,tambè et voldria recorda que l`època de censura ya ha passat però per desgracia la Terreta encara viu en dictadura desde l`any 1971 i ya fa 34 anys de les primeres eleccions democràtiques.Si algú sols defensar els seus interessos particulars esta molt clar que no ès cap dels habitants de la Terreta perque nosaltres sols defensem els interessos generals de tots els veins.

    ResponderEliminar