lunes, 28 de noviembre de 2011

El Pont veu "inviable acollir la Terreta de Tremp sense un millor finançament

 Diumenge, 27 de novembre de 2011
L’alcalde del Pont de Suert,AlbertAlins (CiU), considera “inviable” que el municipi pugui sumar els 16 nuclis de laTerreta deTremp als 25 que ja formen part del seu terme municipal, tret que la segregació d’aquestes poblacions vagi acompanyada d’una important millora en les aportacions econòmiques que rep cada any l’ajuntament de l’Estat i la Generalitat. “En la situació actual, ens resultaria impossible gestionar més territori que el que ja tenim”, va afirmar el primer edil i delegat de la Generalitat al Pirineu. “Amb tants nuclis i una

població tan dispersa, l’ajuntament passaria a ser econòmicament inviable”, va assenyalar. Les declaracions d’Alins arriben dies després que la consellera de Governació, Joana Ortega, es comprometés a visitar en els pròxims mesos la Terreta i buscar un acord sobre el futur d’aquesta zona amb totes les parts implicades La conselleria va expressar setmanes enrere la seua bona disposició a estudiar la petició d’un col·lectiu de veïns que demanen la segregació dels 16 pobles per incloure’ls al Pont de Suert i la comarca de l’Alta Ribagorça. La zona suma una superfície d’unes 10.000 hectàrees, una tercera part de l’extensió del municipi deTremp.

Escàs finançament local

Alins va assenyalar que “el problema de fons és la falta de finançament dels municipis, especialment aquells que tenen una gran superfície i nombrosos nuclis de població”, opinió que també va compartir dimecres passat l’alcalde de Tremp,Víctor Orrit, després de reunir-se amb Ortega a Barcelona. La possibilitat d’abandonar la capital del Jussà i la comarca per passar a l’Alta Ribagorça es va plantejar mesos enrere com a alternativa al fet que laTerreta passés a constituir-se com un nou municipi, una possibilitat que els està vetada al no arribar al mínim de població que exigeix la normativa catalana.

37 comentarios:

  1. JA ERA HORA QUE L´ALINS DIGUÉS PUBLICAMENT QUE EL PONT DE SUERT NO POT ADMINISTRAR LA TERRETA.

    ResponderEliminar
  2. Pot ser hauria sigut més lògic que el senyor Tremosa, abans de fer-se la foto amb la senyora Ortega, hagues anat a parlar abans amb el seu company de partit i alcalde de Pont de Suert, per preguntar-li si seria possible que Pont de Suert pogues acollir la Terreta.

    ResponderEliminar
  3. La Senyora Ortega vindrà a la Terreta i ella mateix serà testimoni com l'ajuntament de Tremp ha abandonat aquest territori. Si El Pont no ens vol, potser caldrà plantejar-se alguna sortida, pero sempre sense Tremp.

    ResponderEliminar
  4. Queda clar que de novies per la terreta no n'hi ha moltes. No per això cal renunciar a abandonar a la tutela de Tremp. Referendum per deixar Tremp ja!

    ResponderEliminar
  5. Al Periodista que ha redactat la noticia: De Terreta "de Tremp" res de res. Terreta de la Terreta, que prou falta ens fa!

    ResponderEliminar
  6. EL SR. TREMOSA L'UNIC QUE PRETEN ES POSSAR A LA TERRETA AL MAPA JA QUE GRACIES A L'AJUNTAMEN DE TREMP SOM AL TERCER MON

    ResponderEliminar
  7. Crec que no cal renunciar a ser ajuntament propi ja que a Catalunya pobles de mes de 2000 habitans tan sol n'hi a un 32.73% un 67.27% son poblacions de menys de 2000 habitants

    ResponderEliminar
  8. VOLEU MES REFERENDUM ...........AL MES D'ABRIL DE L'ANY PASSAT VAREM ANAR A VOTAR MES D'UN 60% DELS CENSATS A LA TERRETA I EL 97.5% VAR DIR SEGREGACIO DE TREMP

    ResponderEliminar
  9. LO QUE HEM DE FER ES EXPOSAR A LA SRA. ORTEGA LA SITUACIO D´ABANDONAMENT NO SOLS PER PART DE TREMP , ENCARA MES PER PART DE LA GENERALITAT, PERQUE LES MANCANÇES DE LA TERRETA NO LES POT SOL-LUCIONAR CAP ADMINISTRACIO LOCAL.

    ResponderEliminar
  10. DEJEMONOS DE SEGREGACIONES Y REIVINDIQUEMOS LA SOLUCION DE LOS PROBLEMAS. EL SR TREMOSA QUIZA HUBIERA TENIDO QUE EXPONER ANTE LA SRA.ORTEGA LA SITUACION TERCERMUNDISTA DE SUS HABITANTES E INVITAR A LA GENERALITAT A COLABORAR JUNTO CON EL AYUNTAMIENTO(EL QUE SEA) PARA INTENTAR SOLUCIONARLA.

    ResponderEliminar
  11. MÁS QUE CRITICAR A TREMOSA POR HABLAR CON LA GENERALIDAD TENDRÍAMOS QUE AGADECERLE QUE HAYA HABLADO DE SUS CARENCIAS Y QUE SALGA ESTE DESCONOCIDO TERRITORIO A LA LUZ PUBLIC. A QUIEN HAY QUE CRITICAR ES AL SR.ORRIT QUE EN ESTE AÑO Y MEDIO NO HA HECHO NADA NI POR MEJORA LA SITUACIÓ DE LA TERRETA NI POR DIALOGAR CON LA GENTE DE LA TERETA. AHORA QUE SE PROPONEN EL CAMBIO DE AYUNTAMIENTO Y QUE SE HABLARÁ CON LA GENTE, AL SR. ORRIT LE VIENEN LAS PRISAS, YA ERA HORA QUE SE PREOCUPARA UN POCO POR ESTE TERRITORIO.

    ResponderEliminar
  12. El Sr Orrit mai s'ha reunit amb els ciutadans de la Terreta, sempre ha triat una serie de "amics" que l'han fet d'assessors. el Sr. Orrit es va riure del referendum i de la gent que aquell dia va votar. A la Terreta hi ha cases que encara no tenen serveis basics com els accessos i/o l'aigua. Quan Orrit ha fet públiques aquestes mancances? Ara s'enfada perque Tremosa busca solucions, jo crec que Orrit hauria d'estar molt agraït a l'eurodiputat per ajudar a buscar solucions al problemes de la Terreta. Ja fa massa anys que s'escombra cap a sota de l'alfombra.

    ResponderEliminar
  13. Fa 40 anys que estem sota la tutela de Tremp i no han fet rès de rès per nillora la situaciò tercermundista dels habitants de la Terreta per tant no cal que allarguem mès l`agonìa que sufreix la Terreta depenen de Tremp i propossem que ens facin el muniocipi 948 de Catalunya

    ResponderEliminar
  14. AIXO JA HO VAM VOTAR EL 25 D'ABRIL DEL 2010 LA TOTALITAT DE LA TERRETA ,PER TANT FORA ESPERIMENTS NI EN TREMP NI EN EL PONT DE SUERT.
    AJUNTAMENT 948 DE CATALUNYA JA!!!!!

    ResponderEliminar
  15. No teniu vergonya..com podeu dir que no se us ha fet res..només feu que xupar dels impostos dels trempolins...per nosaltres ja podeu marxar i ben agust..el problema que ningú se'n vol fer responsable de vosaltres..la terreta necessita diners per fer-se inversió a veure si ho enteneu..i aquests diners no hi son ni a Tremp ni a Pont!!Casal dels voltors, punt tic, nous camins i carreteres,una assalariada,abastiments d'aigua.etc.feu pena pel que dieu,no pel que us falta

    ResponderEliminar
  16. ajuntament 948?? i de quins impostos sobreviureu??o es que penseu pagar el doble que pagueu ara??sou 100 persones..feu riure demanant ser un ajuntament independent..us mereixeu que us ho donguin perque us adoneu lo deficitaris que sou i com us moririeu de gana

    ResponderEliminar
  17. Parlem de serveis bàsics, aigua i pistes. Ja ens explicareu l'invent del centre dels voltors i la maravellosa camera que et pot mirar per internet (jo encar no l'he vist mai). Teniu un alcalde que es un geni, de cop s'ilumina i... pren una decició. En 40 anys que dura "l'ocupacio" de Tremp cap reunió amb tots els veïns... això es democracia?

    ResponderEliminar
  18. El gran problema de la Terreta es el repoblament massiu i completament anarquic dels pobles fins ara abandonats per gent que nomes fa que pidolar ,pero que aporta ben poc. Potser l´Ajuntament de Tremp ha estat massa permisiu en el creixement d´aquests nuclis.

    ResponderEliminar
  19. Abastiments d'aigua... quin luxe! Segur que a Tremp aquest servei no el teniu. Gracies per despres de 40 anys ara decidiu posar l'aigua a la Terreta. No teniu MORRO ni res!

    ResponderEliminar
  20. No ès bò veure que encara despres de 40 anys tenim gent que no enten que ès la democràcia i ès pensa que els pobles mal agregats com la TERRETA no paguen impostos no mès vull recordarli que paguem el mateix que al passeig de Tremp però encambi no tenim cap servei,nosaltres solos demanem el que ès just i constitucional,l`època dictatorial ya s`acabat i encara que estem en crisis a la TERRETA noi passarem gana.

    ResponderEliminar
  21. Perdo pero jo crec no hem xupat mai d'impostos dels trempolins mes aviat sempre ha sigut al en reves,si no no tindrien cap problema en mostrar unes valances fiscals com deu mana i no una xapuça com la que mostra l'ajuntament de Tremp.
    Tambe us voldria dir que hi ha mols municipis tan petits com la terreta que tenen menys deutes que l'ajuntament de tremp que deu ni do els deutes que te i sense gastarse un euro a la terreta MOLT MORRO es que hi ha a Tremp......

    ResponderEliminar
  22. Sewnse3 cap dubte que la Teereta fa pena,però,ès per la faltar d`inverssions per part d`un ajuntament que despres de 40 anys sen done conte de que nessecita finançament per la Terreta segons paraules del Sr.Orrit que despres de ser l`alcalde durant 5 legislatures a fet la grand descoberta de la falta de finançament amb gent aíxi si que patirem a la Terreta i a Tremp tambè.ORRIT PER DIGNITAT DIMITEIX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  23. Al que "xupa dels Impostos dels trempolins":
    1.- Quins Impostos paga més un trempoli que un de la Terreta?
    2.- Quants Trempolins hi ha que no tinguin aigua a casa?
    3.- Quants Trempolins hi ha que els dies que plou no pot arribar a casa ni amb un tot terreny?
    No se a qui li hauria de caure la cara de vergonya!

    ResponderEliminar
  24. i quan costa arreglar un camí perquè en puguin gaudir 2 families?? d'acord que tothom té el mateix dret però s'ha d'entendre que això costa molt de donar.

    ResponderEliminar
  25. i el fet de treure la neu a la terreta qui ho paga?? els 100 que estan a la terreta i molts d'ells no estan ni censats?? au va aneu a cagar.TERRETA INDEPENDENT??pels trempolins ara mateix

    ResponderEliminar
  26. que si un de la terreta paga igual que un de tremp?? quans de la terreta demanen permis d'obra a l'ajuntament?? en canvi fan el que els hi surt dels collons. a tremp hem de demanar permis.quans guals hi h a la terreta??quants vehicles paguen impost de circulació,que us costa l'aigua?i el més importants quanta gent hi ha de la terreta censada a Tremp..prou vividors

    ResponderEliminar
  27. No se qui ets pero n'est molt d'infeliç,no se qui t'ho ha esplicat aixo pero la realitat es ven diferent.jo totes i dic totes les obres q'he fet pagant un 2.67% com si fos al maravellos passeig de Tremp,llavors si tinc aigua gracies a que fa 40 anys que la porto d'una font amb tots els costos a les meves costelles sols faltaria tindre que pagar l'aigua ,si tinc al.lumenat al carrer pago el rebut corresponet a endesa,no se tu quin rebut pagues de brossa pero jo 179€,tambe 5 vehicles pago a l'ajuntament de Tremp,llavors no se jo qui son els vividors crec que jo no

    ResponderEliminar
  28. Guals a la Terreta?No em feu riure... On son els carrers, on son les boreres? Suposo que les ordenances municipals obliguen a tots per igual. Si fas obres has de demanar permís. Els vehícles paguen els mateixos impostos a Tremp que a la Terreta, si vols anar amb un vehicle donat de baixa... és el teu problema. Aigua? que més voldriem que poder pagar l'aigua. Per cert, quanta gent esta empadronada a la Terreta? bona pregunto. Ho podrieu fer públic!
    Quan costa un camí? No ho se, pero al poble veí d'Areny els camins estan en molt millor estat que a la Terreta. Potser a Areny es más barat?

    ResponderEliminar
  29. JA ENS AGRADARIA SABRE CUANTS ESTEM CENSATS, PERO HO HEM DEMANAT UN MILER DE VEGADES I AQUI NI SABEM NI SABREM MAI RES.TAMBE POTS MIRAR-TE LA XAPUSA DE VALANCES FISCALS QUE DONA L'AJUNTAMENT DEL TEU POBLE,PER TANT NO SOC MALPENSAT PERO L'UNIC QUE M'OBLIGUEN ES A MALPENSAR.

    ResponderEliminar
  30. PERÒ NO US DONEU COMTE QUE LA TERRETA NO HI HA CAP AJUNTAMENT QUE LA PUGUI GESTIONAR?? ESTEU A 60 KMS DEL NUCLI DE TREMP...QUE US PENSEU QUE A L'AJUNTAMENT FAN MIRACLES¿TOTHOM FA EL QUE POT...I SI NO TENIU MÉS ÉS PERQUE NO HI HA MÉS DINERS A INVERTIR..AQUEST TREMOSA PERQUÈ NO VA ANAR A LA CONSELLERA A DEMANAR MÉS DINERS PER LA TERRETA?? NO,CANVI AP A PONT I ARA RESULTA QUE PONT NO US VOL,I SI US VOLGUES QUE CREIEU QUE TINDRIEU NOVES CARRETERES?UN AJUNTAMENT AMB UN PRESSUPOST MÉS PETIT QUE CREIEU QUE FARÀ¿¿DONCS TOT EL QUE PODRÀ, COM EL DE TREMP I QUALSEVOL QUE SIGUI EN AQUESTA SITUACIÓ.SI NO HO VOLEU ENTENDRE US HO HEU DE FER MIRAR I BUSCAR SOLUCIONS I NO MARANYA

    ResponderEliminar
  31. Pero mira que ets pesat! A l'altre costat del riu hi ha Cornudella, Sobrecastell, Berganui... ves i veuras com les pistes estan 100 vegades millor que a la Terreta, com totes les cases tenen aigua, i això que depenen d'un poblet que es diu Areny. Si es vol es pot. Ara bé des de Tremp mai s'ha vist la Terreta com un territori propi. Fa molts anys es van intentar aventures com la reintroducció de la cabra hispanica per convertir la zona en una reserva/vedat de caça. Si vols podem seguir revisant com han anat per la Terreta aquest anys vinculats a Tremp.

    ResponderEliminar
  32. És ben trist que només ens dediquem a discutir sobre coses que no porten ennlloc.Per que no ens unim d'una santa vegada i fem un grup de presió per demanar a Tremp , que és a on perteneixem ara, uns mínims serveis que poguem gestionar naltres directament ?. Per això no fa falta segregar-se ni independizar-se .Per que no aprofitem l'anunciada visita de la senyora Ortega per a explicar-li la nostra greu situació i demanar-li col.laboració financiera amb l'ajuntament? Deixem-nos de xerrameques i busquem solucions possibles i realistes !

    ResponderEliminar
  33. És cert que a la Terreta hi ha moltes necessitats , però per exigir serveis també fa falta complir amb les normatives urbanístiques i no construir sense demanar cap permís.Tots aquells ilegals , que són molts , estan perjudicant a tota la resta i fan pagar als justos per pecadors.

    ResponderEliminar
  34. al que vol anar a cagar et demanem que facis saber la teva opinio al teu alcalde i que li digis que ens deixi anar d`una vegada i et donarem les gracies per salvar la Terreta

    ResponderEliminar
  35. A tots aquells que dius han construit sense permis urbanistic jo no se per que us tremola el pols s'enderroca i punt,pero no hi nassos a fer-ho.Pero per aixo no amagueu que no heu fet cuasi be res PER UNA TERRETA LLIURE DE PARASSITS

    ResponderEliminar
  36. Si algú ha construït sense permìs o ha fet amb el beneplàcid del ajuntament que ha permes les construcçions ilegals als pobles de la Terreta,per tant i com sempre la culpa ès de l`ajuntament

    ResponderEliminar
  37. Els habitants de la Terreta som erls que mès impostos paguem i mès cars ya que no tenim cap serveì dels que pot dipossar cualsevol veï del pòble de Tremp per tgant si algú xupar no som els de la TERRETA

    ResponderEliminar