domingo, 13 de noviembre de 2011

La Generalitat de Catalunya es mostra favorable a que la Terreta passi a dependre de l'Ajuntament de Pont de Suert

El passat divendres, 11 de novembre, l'eurodiputat Ramon Tremosa es va reunir amb la vice-presidenta del Govern i Consellera de Governació i Relacions Institucionals  de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, per a explicar-li les reivindicacions de la Terreta de separar-se de l'Ajuntament de Tremp.

En un context de crisi com l'actual amb un deute molt elevat per part de les diferents administracions, la Generalitat no veu viable el crear un nou ens municipal a la Terreta, i menys encara quan aquest territori es troba lluny dels 2000 habitants que estableix la llei. 
Ara bé, la necessitat de millorar el benestar de la gent de la Terreta i de racionalitzar la gestió de les administracions fa que per a la Generalitat sigui molt viable que tot aquest territori, que fins al 1970 depenia dels Ajuntaments d'Espluga de Serra i de Sapeira, i que ara depen de l'Ajuntament de Tremp i de la comarca del Pallars Jussà, passi a dependre de l'Ajuntament del Pont de Suert i del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça.
Aquesta formula, no suposa cap despesa adicional i en canvi apropa l'administració local i els serveis a la gent de la Terreta i contribuiria a millorar la seva qualitat de vida
Es per això que la Generalitat aviat obrirà un expedient per analitzar i proposar aquest canvi i escoltarà a la gent de la Terreta i les seves reclamacions.
Des de la Terreta decideix volem agraïr a Ramon Tremosa el treball realizat per fer arribar les diferents peticions de la Terreta a les diferents administracions.

55 comentarios:

  1. YA ERA HORA DE QUE UNA ADMINISTRACION ESCUCHARA LOS RUEGOS DE UN PUEBLO Y EMPEXARAN LA TRAMITACION PARA PASAR LA TERRETA AL PONT DE SUERT Y A LA COMARCA DE LA ALTA RIBAGORZA POR FIN NOS LIBRAREMOS DEL SEÑOR ORRIT.GRACIAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  2. Ondia! Alta Ribagora????
    Però això on està? No serà Alta Ribagorça per casualitat....

    ResponderEliminar
  3. Gràcies Ramon i tota la gent que estàn al capdavant del moviment reivindicatìu de la TERRETA que han aconseguìt que la GENERALITAT ès prengui seriossament el camvi d`ajuntament i de comarca de la TERRETA

    ResponderEliminar
  4. Ribagora? què?.A veure si sabem llegir...
    La TERRETA DECIDEIX, LA TERRETA INDEPENDENT!!!

    ResponderEliminar
  5. si us penseu que cambiant de comarca,sol-lucionareu els problemes de la Terreta,esteu ben apanyats!!!!

    ResponderEliminar
  6. Ondia amb el Tremosa. Aquest bon home està implicat en tots els saraus del territori. Una altra cosa és el criteri o els interessos amb els que fa les seves actuacions, cosa cada vegada més difícil d'esbrinar. Segurament que a la Terreta només li faltaria, amb els problemes que té, cambiar d'ajuntament per enfonsar-se encara més. Segurament que els veïns de Pont de Suert ens rebrien amb els braços oberts (ironia).

    Anonymous

    ResponderEliminar
  7. cambiant de comarca no sol-lucionarem tots els problemas no mès unsquants però sinò cambiem si que estem apanyats.PER UNA TERRETA INDEPENDENT DE TREMP.GRACIES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  8. Ara cal que sigui la gent que viu a la Terreta, es a dir, la gent que hi esta empadronada, la que digui de quin municipi vol formar part.
    Crec que cal obrir un debat calmat, amb arguments, escoltant als responsables de Pont de Suert, escoltant la Generalitat.
    S'ha de gestionar bé una decisió d'aquest calibre.

    ResponderEliminar
  9. Gràcies Tremosa per ajudar a situar la Terreta al mapa.

    ResponderEliminar
  10. i que passarà si algún dels nuclis de la Terreta no vol cambiar de comarca ( com ja s'ha manifestat explícitament)? farem dos Terretas o que? Lo que està ben clar es que si algún nucli no vol cambiar de comarca no ho ha de fer encara que els altres ho vulguin. És a dir la unanimitat no hi serà mai.

    ResponderEliminar
  11. No, no... a la Terreta anem a una. Cada ciutadà empadronat, un vot. La majoria relativa (51%) guanya. Aquestes son les regles de joc. No val dir que jo que passo 15 dies cada dia estiuejant a Sapeira vull quedarme a Tremp. Aqui anem tots a una. Son les regles de la democracia.

    ResponderEliminar
  12. És molt més democràtic deixar que cada poble o nucli de població pugui decidir el seu futur i no embarcar a tots en una aventura d'un final molt incert. D'altra banda La Terreta no és cap unitat administrativa, si no un conjunt de nuclis agregats a Tremp i no està gens clar que tots haguem d'anar a una, de la mateixa manera que està per demostrar que canviar de comarca o agregar-nos a El Pont de Suert pugui millorar les nostres condicions de vida.

    ResponderEliminar
  13. Si, ara inventarem la democracia. La Terreta és una unitat administrativa i com diu la democracia, alló que decideixi la majoria configurarà el futur de la Terreta. Algú es pot imaginar Sapeira depenent de Tremp i Espluga de Serra del Pont de Suert? Qui arreglaria la pista? Jo crec que tots els que tenen pànic a marxar de Tremp no s'han de preocupar, Igualar l'oferta que ens ha fet Tremp en aquests anys no serà massa dificil.

    ResponderEliminar
  14. Si parlem de democràcia, perquè no fem que cada ciutadà digui si vol pertanyer a Tremp, el Pont de Suert, Areny o Sopeira? Vinga...aceptem les regles del joc!

    ResponderEliminar
  15. Proposo que hi sigui dos Terretes: La Terreta com és ara o La Terreta independent amb Tremosa president!

    ResponderEliminar
  16. Doncs no, hi haura una Terreta, la que els seus ciutadans, empadronats es clar, decideixin!

    ResponderEliminar
  17. ¿Cómo podéis hablar precisamente vosotros de democracia , si no sabéis lo que es? SOIS LA OSTIA!!!!!!!!!¿Con quien habéis consultado para erigir como representante de los intereses de la Terreta al señor Tremosa? ¿Con cuantos habitantes de la Terreta habéis consultado para llevar nuestras demandas a la señora Juana Ortega? No sé con cuantos será , pero os aseguro que conmigo no.Lo único que transmitís con vuestras demandas son intereses particulares , personales y políticos ; no los escondáis bajo una falsa democracia.No impongáis la dependencia del Ayuntamiento de Tremp , los distintos pueblos y habitantes de la Terreta tenemos derecho a decidir como queremos que sea nuestro futuro , sin que otros se erijan en nuestros representantes y decidan por nosotros.

    ResponderEliminar
  18. Potser tambe hauriem de preguntar als veins de El Pont de Suert que en pensen de la possibilitat de que el seu ajuntament passi de administrar amb molts problemes de 22 nuclis a 38. Sembla ser que tant a ells com al seu alcalde no en volen ni sentir parlar. No seria absurd vulguer anar a un lloc que no ens volen?

    ResponderEliminar
  19. Perdoneu , a la Terreta no anem tots a una ! N'hi ha 2 o 3 que van a la seva bola i que volen implicar als altres en les seves històries . A propòsit és impossible passar 15 dies al dia estiuejant a Sapeira .... o potser , entre les vostres conquestes també heu descobert la manera d'allargar les hores d'un dia?

    ResponderEliminar
  20. Pasar al Pont de Suert es una proposta. Tremosa ha fet de portaveu de un referendum al que tots i teniem accés i que va dir que voliem marxar de Tremp. Aquesta primera opinió s'ha de madurar, s'ha de discutir i s'ha de valorar. A més, cal que els del Pont ens vulguin... cosa que crec força dificil. Tenir la Terreta és un mal negoci.

    ResponderEliminar
  21. la Terreta si que és una unitat administrativa de l'Ajuntament de Tremp. Anteriorment, eren els ajuntaments d'Espluga de Serra i Sapeira tenien ajuntament. Des de 1970 al passar a Tremp La Terreta es va convertir en una única unitat administrativa de l'Ajuntament de Tremp i per això té sols un representant a l'Ajuntament i no 14.
    Una consulta ja es va fer sobre la segregació el 25 d'abril de 2010, amb el resultat de 60 vots a favor i 3 en contra. Fruit del resultat d'aquesta consulta, alguins veïns van demanar a Governació la segregació i constituir-se com a ajuntament. Aquesta és la tercera resposta de Governació, no oficial, però totes veuen inviable la segregació i es busca alternatives com EMD o que passi a dependre de Pont de Suert.

    ResponderEliminar
  22. Perdoneu pero al mes de Juny crec el senyor Victor Orrit es va reunir amb el Senyor Albert Alins el Senyor Jesus Porte i la Senyora Eugenia Ramada aquest dos ultims a lña llista del sr.Victor Orrit com a representans i el Sr.Albert Alins els va dir que cap problema per passar a pertanyer al Pont de Suert ,per tant no se per que sempre em de dir que El Pont de Suert no ens vol.

    ResponderEliminar
  23. Aqui tret dels pobles de Sapeira i de la Torre de Tamurcia, els altres pobles no existeixen per l'ajuntament de Tremp ,si més no cal veure qina manaca de serveis basics ,els mes basics no en tenen practicamen cap (al.lumenat,clavegueram,aigua per dir els mes basics

    ResponderEliminar
  24. El SR.ALCADE DE EL PONT DE SUERT NO HA DIT MAI PUBLICAMENT ESTAR DISPOSSAT A ACEPTAR 16 NUCLIS DE POBLACIO, CREC QUE AIXO SERIA EL SEU SUICIDI COM ALCALDE DE PONT DE SUERT. SI AIXO FOS VERITAT, EL SR TREMOSA YA S´HAURIA FET LA FOTO AMB ELL Y SEGONS EL DIARI EL SEGRE DE LA ENTREVISTA DEL TREMOSA AMB LA CONSELLERA NO EN SABIA RES. TOT AIXO ES MAREAR LA PERDIU. CREC QUE A LA TERRETA LO QUE ENS CONVE ES ESTAR UNITS PER FER UN GRUP DE PRESSIO PER EXIGIR A TREMP UNS SERVEIS MINIMS QUE PUGUEM GESTIONAR DIRECTAMENT

    ResponderEliminar
  25. LI POTS PREGUNTAR AL JESUS PORTE I L'EGENIA RAMADA QUE VAN ESTAR PRESENTS A LA REUNIO DEL MES DE JUNY AMB EL VICTOR ORRIT I L'ALBERT ALINS I VA DIR :COM ALCALDE DEL PONT DE SUERT ES UNA CARGA PERO SI LA GEN DE LA TERRETA VOL PASSAR A PERTANYER AL PONT DE SUERT LI TRAMITAREM LA PAPERAÇA PER TAN NO TINGUIS TANTA POR QUE PER FER EL QUE HA FET L'AJUNTAMEN DE TREMP A LA TERRETA EN 40 ANYS NO CAL QUE LI COSTES MOL DE SUPERAR-HO.SI TENS DUBTES ELS HI PREGUNTES

    ResponderEliminar
  26. PERDO LA REUNIO NO VA SER AL JUNY. MIRAT EL POST DE DIA 6 DE JULIOL DE LA TERRETA DECIDEIX I VEURAS EL QUE DIU EL DIARI SEGRE .SALUT

    ResponderEliminar
  27. Llegint el post del dia 6 de juliol queda prou clar que l'alcalde de Tremp estaria ben content i no posaria cap inconvinent en que la Terreta es desvinculés de Tremp i passés a formar part de Pont de Suert i el que queda molt més clar encara és que l'alcalde de Pont de Suert , el senyor Alins , no s'ha definit en cap moment sobre la seva bona disponibilitat a que la Terreta formi part del municipi de Pont de Suert.Aquesta actitud és molt raonable doncs una decisió d'aquest caire econòmicament li suposaria més problemes que avantatges i significaria com ha dit un company abans el seu suicidi polític.

    ResponderEliminar
  28. No entenc la por que hi ha a que sen's pregunti a qui triem com a company de viatge de cara al futut. Em costa entendre aquesta radicalitat a no acceptar un referendum?. Tan bé ho ha fet Tremp que ha aconseguit aquestes adhesions tan fortes a la Terreta? Quin mal hi ha en convocar un referendum vinculant?

    ResponderEliminar
  29. Ahhhhh, que el alcalde de Tremp estaria content suposo que cal posar-ho entrecomillat!.

    ResponderEliminar
  30. No entenc aquest "mal rotllo" cap al Tremosa. Els de la plataforma li van demanar suport i ell es va oferir. Potser els que estan a favor de no convocar el referendum no s'atreveixen a donar-li (Al Tremosa) o donar-nos (a la resta dels ciutadants de la Terreta) la seva versió?

    ResponderEliminar
  31. LA GESTIO DE TREMP ES MOLT MILLORABLE I NO HI HA CAP MAL EN CONVOCAR UN REFERENDUM SEMPRE QUE ES RESPECTE LA VOLUNTAT DE CADA NUCLI. LO QUE NO ESTA CLAR ES QUE PUGUEM TRIAR EN REFERENDUM UN COMPANY DE VIATJE QUE NO ENS VOL Y NO PODEM OBLIGAR-LO A ACEPTAR -NOS.

    ResponderEliminar
  32. Si la terreta fos tan mal negoci com dieu,l'ajuntament de Tremp no tindria cap mena de problema per donar-mos les balances fiscals,pero no us preocupeu que nosabreu quan ingresen iquan gasten.
    QUINA DEPRESSIO LI AGAFARIA AL SR.VICTOR SI ENS N'HA NIGUESIM AL PONT DE SUERT (AQUES SI ES UN VENUT)

    ResponderEliminar
  33. Si la Terreta se'n va de Tremp a en Victor Orrit li agafa un depressió?, Quin acudit més bo. Sols cal veure el bloc de Manel Riu per a veure que al "nostre" benvolgut alcalde està més preocupat dels seus sous a Tremp i a la Diputació de Barcelona, d'apujar els impostos municipals i de viur del "cuento" que de la gestió municipal i molt menys de la Terreta.
    http://manelriu.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  34. Està clar que la Terreta, amb uns 180 habitants, té poc a dir en un Ajuntament de més de 6000 habitants, com és Tremp. la cosa canvia amb un ajuntament de prop de 2000 habitants com Pont de Suert on la Terreta representaria quasi el 10% de la seva població i fins i tot, es podria btenir entre 1 i 2 regidors, depenent del nombre de votants
    http://www.europapress.cat/cat/resultats.aspx?elecciones=municipals2011&ccaa=09&prov=25&municipi=173

    ResponderEliminar
  35. La Terreta és un mal negoci per qualsevol ajuntament. La gran quantitat de pistes, la gran quantitat de nuclis amb les seves corresponents peticions (aigua, llum, carrers...) fan que no sigui plat de gust. Tot i que el futur és incert, cal pensar que Europa cada com més prioritzarà fixar població en aquests nuclis, primarà la ramaderia en aquestes zones i, per tant, de cara al futur, no sigui, des d'un punt de vista econòmic, una mala inversió.
    Crec que és positiu i aquest espai així ho demostra, posar les cartes sobre la taula, trencar amb les petites agrupacions locals que han anat a pidolar diners al Sr. Orrit. Tots els que han fet la guerra pel seu compte i que han aconseguit millorar el seus espais volen mantenir aquests privilegis i, estan disposats a renunciar a formar part de la Terreta. Trist, molt trist

    ResponderEliminar
  36. EL GRAN PROBLEMA ES QUE NO PODREM FORMAR PART DE EL PONT DE SUERT, SINO ENS HI VOLEN. EL DIA QUE EL PLE DE L´AJUNTAMENT DE EL PONT DE SUERT ACCEPTI LA POSSIBILITAT DE PODER INCLUIR ELS 16 NUCLIS DE LA TERRETA,TINDREM LA POSSIBILITAT DE PODER VOTAR AQUESTA OPCIÓ, , TOT LO ALTRE ES SOMIAR Y FER VOLAR COLOMS.

    ResponderEliminar
  37. Potser hauriem de centrarnos en tot alló que uneix als veins de la terreta que es la falta de recursos y l´abandonament per part de Tremp. Amb tota aquesta polémica deixem de banda buscar sol.lucions als nostres neccesitats.CREC QUE SERIA MOLT MES POSITIU ORGANITZARNOS Y FER PINYA PER RECLAMAR UNS SERVEIS MINIMS QUE PUGUESSIM GESTIONAR NOSSALTRES MATEIXOS Y PER AIXO NO FARIA FALTA INDEPENDITZARNOS NI CAMBIAR D´AJUNTAMENT. Daltra banda CONSIDERO MOLT POSSITIU AQUEST DEBAT Y EL CAIRE MODERAT Y REFLEXIU EN QUE ES DESENVOLUPA.

    ResponderEliminar
  38. Respecte al Tremosa , cap mal rotllo envers a ell i cap mal rotllo envers les seves idees polítiques ! El que no s'acaba d'entendre qui ha decidit que sigui el representant de la Terreta i com ho fa en un moment tan oportú com la campanya electoral,És potser que sotir a una foto com a representant dels interessos de la Terreta (qui li ha donat aquest paper?) li faci guanyar algun vot entre els que creuen que realment els representa?

    ResponderEliminar
  39. Doncs molt fàcil, El Tremosa nomes ha fet de altaveu dels que van votar en el seu dia demanar la segregació de Tremp. Aquesta votació que el Sr Orrit va intentar amagar. Tremosa ha dit: Atencio, a la Terreta hi ha un grup de gent que vol la segregació, escolteu la seua veu, parleu amb ells. Això ha fet el Tremosa. Algú pot dir que el Tremosa no l'ha escoltat? Els que volen continuar amb Tremp, on son?

    ResponderEliminar
  40. Cal tenir una ment molt tancada per pensar que el Sr. Tremosa pot treure una rendibilidad polìtica o electoral per fer la seva feina que no ès unaltra que escolta la gent i defensar els seus interessos.Tan debò tots els `polìtics de la copmarca ens escoltessin tant com ell. GRACIES RAMON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  41. Ara el Victor Orrit es vol reunir amb la Joana Ortega. I per quan es pensa reunir amb els veins, pero no amb els afins que li riuen les gracies... Una reunió oberta a tothom, parlant i escoltant. Per quan aquesta reunió Sr Orrit?

    ResponderEliminar
  42. Aquesta reuniò que demanes per degràcia no arribara maì el Sr.Victor Orrit no ès vol entrevista amb els habitants de la Terreta no l`importem gens ni nosaltres ni la Terreta per ell somm uns NINI.

    ResponderEliminar
  43. AL SR.ORRIT LI ES MES RENTABLE ASESORAR LA DIPUTACIO DE BARCELONA QUE NO PAS ESCOLTAR ALS VEINS

    ResponderEliminar
  44. Si tenim sort la generalitat resoldra favorablement l`expedient que tè obert per la Terreta i en menys d`un any la Terreta cambiara de comarca i8 ens lliurarem de l`ayutament de Tremp i del seu alcalde,i,els veins dels nostres pobles millorarem la nostra qualitat de vida.

    ResponderEliminar
  45. Anem pas a pas. Primer hem de ser els ciutadans empadronats a la Terreta, mitjansant referendum qui decidim si volem continuar a Tremp o pasar al Pont de Suert.

    ResponderEliminar
  46. el referendum ya ès va fer el 25/4/2010 amb el resultat que tots saben.

    ResponderEliminar
  47. Jo crec que cal fer un referendum legal. Cal fer-ho be. Quin problema hi ha?

    ResponderEliminar
  48. El problema el te l`alcalde que no el vol combuca per es masa feina per ell

    ResponderEliminar
  49. El "referendum" del 25/4/2010 va ser ilegal, molt poc transparent i per tant molt poc creible. D'altra banda hi havia una pregunta molt ambigua sobre la independència de la Terreta però l'opció de pertanyer a Pont de Suert no hi era. Com que la possiblitat de ser independents està completament descartada, aquest referendum encara té menys valor.
    Per acabar, si es fa un altre referèndum per cambiar de comarca, s'ha de fer independenment a cada nucli, és a dir, 16 referendums. Així cada nucli podrà escollir el seu propi destí. Enlloc està escrit que la Terreta sigui una unitat administrativa.

    ResponderEliminar
  50. Estic d´acord en que cada nucli te dret a escollir la seva opció de futur. y es cert que la Terreta no es una unitat administrativa per lo que haurem de considerar la possiblitat de que no tots els nuclis vulguen el mateix. TOT AIXO HAURIA DE QUEDAR CLAR ABANS DE TORNAR A FER UN ALTRE"REFERENDUM"

    ResponderEliminar
  51. Anteriorment, La Terreta eren dues unitats administratives que al passar a Tremp es va convertir en una. La proba que la Terreta és unitat administartiva és que sols n'hi ha un alcalde pedani i no 16.

    ResponderEliminar
  52. La Terreta es una unitat. D'això no hi ha cap dubte. Jo entenc que algun poble li deu molt al Sr. Victor Orrit, però això no pot portar a un trencament dins de la Terreta.
    El primer pas és la publicació del cens de la Terreta, marcar un calendari i pactar la pregunta.
    Entenc que l'objectiu de tots aquest secessionistes és dinamitar aquest procés.

    ResponderEliminar
  53. NO HACE FALTA NINGUN REFERENDUM MAS YA HAY UNO QUE ES TOTALMENTE VALIDO Y LEGAL POR LO TANTO LO QUE TENEMOS QUE HACER ES PEDIR A LA GENERALITAT QUE ACELERE EL PROCESO DE CAMBIO DE COMARCA Y CON UN MUNICIPIO PROPIO PARA LA TERRETA. VISCA LA TERRETA LLIURE LLUNY DE TREMP!!!!!!!

    ResponderEliminar
  54. QUIEN QUIERA IRSE QUE SE VAYA( NO SE ADONDE,PORQUE LOS DE PONT DESUERT NO OS VAN A QUERER NI PAGANDO) Y QUE DEJE A LOS DEMAS TRANQUILOS Y NO NOS META EN UN CALLEJON SIN SALIDA. POR CIERTO CONSIDERAR ESE REFERENDUM COMO LEGAL Y VALIDO ES COMO MINIMO DE CHISTE.

    ResponderEliminar
  55. EL PARTIDO NAZIONAL SOZIALISTA ALEMAN TAMBIEN TENIA EN UN PRINCIPIUO A LOS JUDIOS COMO UN CHISTE Y DESPUES LOS EXTERMINARON.

    ResponderEliminar