miércoles, 8 de junio de 2011

RAMON TREMOSA PARLA DE LES ELECCIONS MUNICiPALS A TREMP




El passat 4 de juny en Ramon Tremosa feia un post analitzant els resultats de les eleccions municipals del passat 22 de maig. Allà ja comentava el possible pacte entre el PSC i Reagrupament a Tremp de la següent manera:

4.- RCat: La seva pretesa suma amb ERC no s’ha produït i no ha estat creïble el seu acostament al partit que en va expulsar una bona part dels militants. Si alguna cosa es podia predir era precisament que la pretesa suma més aviat restaria i així ha passat.

Atenció al que pot passar el proper dia 11 de juny a Tremp. L’alcalde socialista espanyolista actual, que es va oposar amb cos i ànima a les consultes sobiranistes de l’any 2010 a Tremp, es pot beneficiar ara de la fragmentació del vot independentista a la ciutat. Aquest alcalde ha estat permissiu amb els interessos de Red Eléctrica Espanyola pel que fa a la MAT del Pallars, i que pot trinxar el territori si s’aprova el traçat que, curiosament, ha presentat el passat dia 19 de maig REE: s’aprofita així de l’interinitat actual als ajuntaments per exhaurir les 4 setmanes de temps per a presentar recurs).

Aquest alcalde podria beneficiar-se de l’abstenció del regidor de RCat, de tal manera que la suma de CiU i ERC empatats amb el PSC a sis regidors permetrien a l’alcalde repetir mandat (el PSC va ser per molt poc la llista més votada, tot i la pluja de subvencions desplegades per l’alcalde actual des de la diputació de Lleida, la Generalitat tripartita i el govern central). Miserables disputes personals poden deixar la majoria sobiranista de la capital del Pallars amb un alcalde espanyolista. Així ens va als catalans!!



5.- Solidaritat: Després de la marxa de Joan Laporta SI tenia una situació molt complicada. Ha obtingut 36.000 vots i unes dotzenes de regidors repartits pel país en una situació molt complicada. Però potser l’objectiu de SI era un altre: els vots que ha obtingut en ciutats mitjanes i metropolitanes del país han estat claus per a que ERC hi perdés tota la seva representació. Amb aquesta base municipal, i havent vist com Joan Laporta ha perdut en molts pocs mesos el seu actiu i atractiu electoral, SI disposa ara de temps per a fer-se veure i per treballar de manera intel·ligent al Parlament de Catalunya.

No m’agrada de SI la posició sistemàtica anti-CiU en tot lloc i per tot al Parlament, així com tampoc la manera amb què ha mirat de cridar l’atenció dels mitjans en els darrers mesos. D’Alfons Lopez Tena i d’Uriel Bertran i de la seva intel·ligència se’n pot esperar molt més i potser cal recordar que en aquest país les trajectòries totalment coherents són molt escasses: l’Alfons possiblement va votar a favor de l’Estatut de 2006 i l’Uriel fins al 2009 escrivia lloances del tripartit 2 i de José Montilla. Hi tenen tot el dret, a rectificar, i amb tota la raó del món, però llavors que deixin la bilis a casa.

Finalment, jo faria algunes excepcions al reglament del partit, que explícitament contempla l’expulsió de tot aquell militant que pacti amb ERC: a Tremp han estat expulsats de SI dues personalitats locals de gran prestigi, sense considerar que potser allà calia anar junts i fer pinya amb altres forces independentistes contra l’alcalde socialista espanyolista actual. Alguns tics soviètics segueixen ben presents a casa nostra i no només en els partits d’esquerres d’obediència espanyola.

1 comentario:

  1. Estic totalment d`acord amb tot l`expossat pel senyor TREMOSA,no mès vull recorda que l`alcalde de Trermp tampoc ha fet mai rès per aconsseguí el cabal ecològic del nostre riu el Noguera Ribagorçana.Es molt l`amentable que tinguem que aguantar 4 anys mès de dictadura espanyolista al nostre municìpi per culpa supossadament d`un regidor catalanista.

    ResponderEliminar